Bezienswaardigheden Edinburgh

Go Schotland; de leukste bezienswaardigheden van Edinburgh

Op de Schotse heuvels vind je de hoofdstad van het land; Edinburgh. Deze stad heeft twee gezichten. De oude stad bestaat uit middeleeuwse straatjes, terwijl je in het nieuwe gedeelte kunt genieten van prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Voeg daar het aanbod aan kunst, cultuur, musea, festivals en kroegjes aan toe en je zult een onvergetelijke tijd beleven tijdens een stedentrip Edinburgh.

Edinburgh op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Edinburgh is sinds de 15e eeuw de hoofdstad van Schotland. De hoofdstad wordt onderverdeeld in twee gebieden, de Oude en Nieuwe stad. Beide delen van Edinburgh staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het contrast tussen de organische middeleeuwse Oude stad en de geplande Georgische Nieuwe stad laat een prachtig stukje stedelijke structuur zien. De twee contrasterende stadsgezichten liggen naast elkaar en worden verbonden door het stedelijk viaduct North Bridge en de Mound.

Volop bezienswaardigheden: 4.500 monumentale panden

Bezienswaardigheden Edinburgh: Edinburgh castleEdinburgh is een stad met ongeveer 4.500 monumentale panden, waaronder een aantal kastelen, kerken en kathedralen. Dit is ook de reden waarom de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet. Edinburgh Castle is een van die kastelen.

Dit prachtige kasteel van Edinburgh toornt hoog boven de stad uit en is dus niet te missen tijdens een stedentrip. De hoogte heeft dit kasteel te danken aan de rots waarop het kasteel zo’n honderden jaren geleden is gebouwd.

Een ander prachtig gebouw is het Holyrood Palace. Dit is de officiële Schotse residentie van Queen Elizabeth. Naast dit paleis vind je de ruïne van de Augustijnerabdij uit 1126. Bezoek het paleis en wandel door de eindeloos lijkende tuinen. Regel nu alvast voordelig jouw kaartjes via onze partner Tiqets.

Bezienswaardigheden Edinburgh, Ten Hill Place HotelTen Hill Place Hotel beschikt over een centrale, maar toch rustige ligging. De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien en je maakt gratis gebruik van WiFi.

The Royal Mile

The Royal Mile is dé centrale straat in het centrum van Edinburgh waar je o.a. bovenstaande gebouwen kunt bewonderen. Aan beide uiteinde van deze straat vind je namelijk aan de ene zijde Edinburg Castle en aan de andere zijde Holyrood Palace.

Aan The Royal Mile staan diverse zijstraatjes welke closes heten. De huizen hier hebben soms wel veertien verdiepingen, dit kwam doordat er soms wel honderden mensen bij elkaar in huis woonden. De closes hebben elk een eigen verhaal en tijdens een tour kom je hier alles over te weten.

Interactieve musea in Edinburgh

Bezienswaardigheden Edinburgh: nationaal museumVaak zijn musea nogal ‘statisch’ en dus best wel saai. Helemaal voor kinderen. Je loopt o.a. langs verschillende vitrines met prachtige archeologische vondsten, bekijkt schilderijen van bekende schilders of je komt meer te weten over de wetenschap. In Edinburgh zijn er echter genoeg interactieve musea te vinden, waaronder het Nationaal Museum van Schotland.

In het Nationaal Museum maak je een ontdekkingsreis door bijvoorbeeld Schotland of Egypte en kom je meer te weten over de natuur, cultuur en wetenschap. Neem plaats in een Formule 1-auto of maak een piramide. Dit museum is leuk en interessant voor jong en oud en ligt op een paar minuten afstand van Edinburgh Castle. Extra leuk: de entree is gratis!

Een ander leuk museum is Camera Obscura & World of Illusions (geopend in zomermaanden van 09.00 tot 21.00 uur). Dit museum telt vijf verdiepingen en zit naast educatieve aspecten ook boordevol optische illusies, trucs en special effects. In dit museum mag je overal aan zitten of doorheen lopen. Ook leuk: vanaf het dak heb je prachtig uitzicht over Edinburgh!

Bezienswaardigheden Edinburgh, Leonardo Royal Hotel Edinburgh, ShotlandDe perfecte uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden te spotten? Dat is misschien wel Leonardo Royal Hotel Edinburgh. Je hebt de beschikking over een comfortabele kamer die van alle gemakken is voorzien. Go Edinburgh!

Het Edinburgh Festival

Ga je in augustus naar Edinburgh? Laat je overdonderden door Edinburgh Festival. Dit festival trekt jaarlijks vele bezoekers naar de stad. In augustus komen elk jaar grootheden uit de kunst in Edinburgh bijeen voor het internationale festival. Het wordt zelfs genoemd als grootste jaarlijkse cultureel festival ter wereld!

Ben jij wel eens in de Schotse stad geweest? Welke bezienswaardigheden in Edinburgh mag je volgens jou niet missen?

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *