Het genieten begint zo: korte reistijd!
Een stad vol cultuur
Ga winkelen aan de Meir
Proef gezelligheid op de Grote Markt

Welkom in Antwerpen!

Er even tussen uit, maar geen zin in een lange reistijd? De Belgische stad Antwerpen ligt vlak over de grens en heeft alles in huis voor een veelzijdige weekendje (of langer) weg. Shoppen, cultuur snuiven & lekker eten; tijdens een vakantie in Antwerpen komt het allemaal samen!

Een vakantie in Antwerpen is voor iedereen binnen handbereik vanwege de relatief korte reistijd. Met de auto rijd je vanuit Utrecht in ca. twee uur naar de Belgische stad. Ook met de trein is Antwerpen goed bereikbaar. Met de Thalys ben je er in nog geen anderhalf uur. Reizen met de trein is niet alleen milieuvriendelijker, het treinstation van Antwerpen-Centraal is een echte must-see tijdens een vakantie in Antwerpen. Die heb je mooi meteen in the pocket!

Vakantie in Antwerpen; wat kun je verwachten?

Naast de korte reistijd kleven er nog veel meer voordelen aan een vakantie in Antwerpen. Laten we beginnen met de relatief kleine oppervlakte van de stad. Je kunt veel bezienswaardigheden te voet bereiken. Ook leuk is het om een fiets of elektrische step te huren.

Een ander voordeel van een vakantie in Antwerpen is de enorme dosis cultuur die je er kunt snuiven. In de 16e eeuw kwam Antwerpen onder keizer Karel V tot bloei als een van de belangrijkste handelssteden in Europa. De barokke bouwstijl oud die tijd zie je nu nog veel terug in het straatbeeld.

De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is een van de – letterlijke – hoogtepunten tijdens een vakantie in Antwerpen. Deze 120 meter hoge toren biedt een prachtig uitzicht over de stad. Neem ook een kijkje binnen, waar je diverse werken van een van de bekendste Vlaamse schilders Rubens vindt.

Op de Grote Markt vind je typische gildehuizen. Hier staat ook een beeld van de Romeinse soldaat Silvius Brabo die een hand werpt. Volgens een sage uit de 15e eeuw heerste er een reus over de stad die van elke schipper die over de Schelde voer een hoge tol eiste. Wie niet betaalde, werd de hand afgehakt. Silvius Brabo pikte het niet langer en doodde de reus. Vervolgens hakte hij zijn hand af en wierp deze in de Schelde. Het volk noemde de stad Antwerpen, afkomstig ‘hand werpen’. Een leuk verhaal om je reisgenoten te vertellen tijdens een vakantie in Antwerpen.

En verder…

Nog meer must-sees die je tijdens een vakantie in Antwerpen niet mag missen zijn het Museum aan de Stroom met haar geweldige panorama-dak, de 19e-eeuwse Bourlaschouwburg, de Handelsbeurs en de straat Cogels-Oslei met haar art deco en jugendstil bouwwerken.

Shop till you drop!

Antwerpen kent een van de langste winkelstraten van heel Europa. Shopaholics kunnen dan ook hun hart ophalen tijdens een vakantie in Antwerpen. In het winkelgebied Meir vind je daarnaast alle grote Europese winkelketens. In de zijstraatjes vind je meer kleinschalige en charmante boetiekjes.

Een vakantie in Antwerpen én een shopsessie is niet compleet zonder lekker eten. Van Vlaamse frieten tot Belgische wafels en van speciaalbiertjes tot de beste bonbons. Je buikje vol eten is geen straf in Antwerpen. Houd nog een plekje in je koffer vrij voor een leuke souvenir voor het thuisfront.

Laatste berichten van ons reisblog:

5x de leukste hotels in Antwerpen

5x de leukste hotels in Antwerpen

Antwerpen is een geliefde Belgische stad onder Nederlandse stedentrippers, maar in welk hotel verblijf je? De leukste hotels in Antwerpen vind je hier.

Weer & klimaat

 • JAN
  6max
  2 uur
  20 dgn
  9
 • FEB
  6max
  3 uur
  13 dgn
  7
 • MRT
  8max
  4 uur
  15 dgn
  9
 • APR
  12max
  5 uur
  12 dgn
  10
 • MEI
  17max
  7 uur
  15 dgn
  11
 • JUN
  20max
  7 uur
  13 dgn
  14
 • JUL
  22max
  7 uur
  12 dgn
  18
 • AUG
  22max
  7 uur
  12 dgn
  21
 • SEP
  19max
  5 uur
  14 dgn
  19
 • OKT
  15max
  4 uur
  16 dgn
  16
 • NOV
  10max
  2 uur
  20 dgn
  14
 • DEC
  7max
  2 uur
  19 dgn
  10
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.
'Al jaren vertrouwd!'

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder