Paloma Grida Resort & Spa

Hotel in the spotlights! Paloma Grida Resort & Spa

All inclusive, vijf sterren, familievriendelijk, direct aan het strand én talloze faciliteiten. Paloma Grida Resort & Spa is zeker geen kleine jongen, maar door de opbouw – je hebt het gevoel dat je in een dorp loopt – voelt het ook zeker niet kolossaal aan.

Paloma Grida Resort & SpaEind mei bezochten we Paloma Grida Resort & Spa. Dit kindvriendelijke complex aan de Turkse Rivièra bewijst voor ons dat een groot all inclusive hotel niet massaal hoeft te zijn. Het mag dan meer dan 450 kamers hebben, als je over het park loopt is het rustig. Het voelt alsof je in een dorpje rondloopt.

Altijd, ook als je in het hoogseizoen bent? Ja! Toen wij er waren, was 75% van alle kamers bezet, die 25% erbij en je ligt bij lange na niet hutje mutje aan de zwembaden. Dit komt met name door de ruime opzet van Paloma Grids Resort & Spa.

Waar vind je dit luxe resort?

Paloma Grida Resort & Spa ligt in de Turkse badplaats Belek, aan de Turkse Rivièra. Belek is niet zo bruisend en levendig als de grotere broers Antalya, Side en Alanya. Het is echter wél de ideale plek om als familie in alle rust van een luxe vakantie te genieten. Te midden van een groene omgeving met veel olijfbomen. Ook golfliefhebbers zijn in Belek (en de omgeving) aan het goede adres.

Een dagje in Paloma Grida Resort & Spa

Een dagje Paloma Grida Resort & Spa en je vervelen? Niet mogelijk! Het park beschikt over een waterpretpark voor de kleinste vakantiegangers, een glijbanen walhalla voor iedereen die ouder is dan 10 jaar of langer dan 1.30 meter is, een breed aanbod aan zwembaden, eindeloos veel bars en uiteenlopende sportfaciliteiten.

Begin jouw dag bijvoorbeeld op een sportieve manier tijdens een lesje Les Mills, de nieuwste rage op fitnessgebied. Je kunt daarnaast o.a. gratis kanoën, beachvolleyballen, minivoetballen, tennissen, darten en fitnessen. Ook beschikt Paloma Grida Resort & Spa o.a. over wellnessmogelijkheden, een voetbalveld, mini-kermis, een amfitheater waar meerdere keren per week shows worden gegeven en diverse winkeltjes.

Beachlife!

Paloma Grida Resort & SpaPaloma Grida Resort & Spa werkt het Paloma Strand Concept; je hoeft niet vanaf je ligbedje omhoog te komen om naar de snackbar te gaan. Het personeel komt met verfrissingen tot aan je ligbedje. Bijvoorbeeld met fruit.

Extra luxe verblijven aan het strand doe je in één van de cabana’s aan het strand. Voor zo’n € 50,- per dag (en goedkoper als je meer dagen een cabana huurt), wordt alles aan je voeten geserveerd. Inclusief tot aan de champagne aan toe! En ook je à la carte lunch kun je gewoon op deze plek op eten.

Ook ’s avonds gaat de gezelligheid verder aan het strand. Bij de 18+ beachclub kun je regelmatig genieten van live muziek terwijl je de zon langzaam in de zee ziet zakken en als je mazzel hebt wordt het kampvuur ook nog aangestoken.

Eten tot je een ons weegt

Nee, ga maar niet op de weegschaal staan na een verblijf in Paloma Grida Resort & Spa. Het complex beschikt over een buffetrestaurant, meerdere à la carte restaurants (waaronder een steakhouse en een visrestaurant op de pier) en zeven bars.

Verblijf je o.b.v. all inclusive dan zijn alle buffetmaaltijden (en wow, zelden zo’n uitgebreid ontbijt gezien), lokale (non)alcoholische drankjes, een selectie internationale dranken, snacks en ijsjes inbegrepen. Je mag daarnaast één keer per verblijf dineren in een à la carte restaurant naar keuze. Houd er rekening mee dat enkele specialiteitenrestaurants een toeslag kunnen vragen.

Paloma Grida Resort & Spa beschikt over een eigen biologische boerderij nabij Izmir. Je komt dan ook regelmatig maaltijden tegen die met biologische producten zijn gemaakt. Ze maken hun eigen biologische wijn en ook de olijfolie komt uit eigen keuken.

Een onbezorgde vakantie voor ouders

Paloma Grida Resort & Spa, kidsclubZelden zagen we een mini- en tienerclub die zo uitgebreid was als die van Paloma Grida Resort & Spa. Voor elke leeftijd is er wel wat te doen; spelcomputers voor de oudsten, een water-spuitpark voor de wat kleinere en ook aan dreumesen is gedacht. Er is zelfs een mini-fitness voor sportieve kindjes.

Hoewel er begeleiding – in meerdere talen, ook in het Nederlands – aanwezig is, kun je als ouders ook eenvoudig toezicht houden. In de miniclub hangen camera’s en als ouder kun je inloggen op een app om ze in de gaten te houden. Mensen zonder kinderen hebben geen toegang tot deze app.

Kinderen kunnen niet zomaar de miniclub verlaten en over het park gaan zwerven; het is een afgesloten terrein. Alleen als de kinderen wat ouder zijn én ouders toestemming geven, mogen zij zelfstandig het speelparadijs verlaten. Ouders hebben nog meer te zeggen overigens; er is een kids-chef aanwezig. Aan de hand van de wensen van ouders maakt hij op de afgesproken tijdstippen een maaltijd voor ze klaar.

De mini- en tienerclub is van 10.00 tot 22.00 uur geopend en ondanks dat je best wel wat uurtjes met je gezin wilt doorbrengen is een (mid)dagje zonder kinderen ook wel lekker om even zelf tot rust te komen, toch?

Upgrade jouw verblijf!

Paloma Grida Resort & SpaVoor een extra luxe verblijf heeft Paloma Grida Resort & Spa genoeg in huis. Zo kun je je verblijf in het vijfsterren complex upgraden door te verblijven in de Lake Villa’s.

Vanaf je eigen balkon daal je zo een trappetje af om in het verkoelende water te plonsen. Je deelt dit zwembad enkel met andere villagangers.

Extraatjes voor gasten in de Lake Villa’s zijn gratis à la carte maaltijden (ontbijt, lunch en diner) in het Lake House. Dit restaurant is voor andere gasten (ook als deze all inclusive verblijven) enkel tegen betaling. Je geniet daarnaast van gratis roomservice in je villa. Alleen voor alcoholische dranken betaal je extra.

Ben jij enthousiast geworden? Bekijk de mogelijke vertrekdagen en prijzen voor Paloma Grida Resort & Spa.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *