Corona maatregelen Verenigde Arabische Emiraten

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en wat merk je ervan in hotels? We zetten de corona maatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor de Verenigde Arabische Emiraten worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check ook altijd de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 28 december 2020.

Algemene situatie m.b.t. corona

Dankzij de totale en zeer strenge lockdown én het vele testen heeft de Verenigde Arabische Emiraten de corona pandemie redelijk goed doorstaan. De maatregelen worden – als het aantal besmettingen dit toelaat – meer versoepeld.

Reisadvies & toeristenbeleid

Verenigde Arabische Emiraten voert versoepelingen door en toeristen zijn weer welkom in het land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een oranje reisadvies af voor de Verenigde Arabische Emiraten. Dat betekent dat je tien dagen in quarantaine moet bij terugkomst.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het reisadvies invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Voor een reis naar Abu Dhabi geldt dat je bij aankomst verplicht twee weken in quarantaine moet.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verplicht het vakantiegangers die van en naar het buitenland reizen een gezondheidsverklaring in te vullen. Als reiziger (ook kinderen!) dien je deze de hele reis bij je te hebben, ongeacht of je per vliegtuig of auto reist. Voor de terugreis dien je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie.

Download het formulier

Alle passagiers die naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen of op de Verenigde Arabische Emiraten overstappen, moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien om op de vlucht te worden geaccepteerd. Het geprinte certificaat mag bij vertrek niet ouder zijn dan 96 uur en moet afgenomen zijn bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Digitale certificaten worden niet geaccepteerd. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien.

Het kan zijn dat je bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog een PCR-test moet doen. Als je deze test op de luchthaven moet doen – dien je totdat de uitslag binnen is – in je hotel blijven. Als de test positief is moet je in quarantaine en de richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten volgen.

Reizigers naar Dubai dienen de speciale COVID-19 – DXB Smart App van de lokale gezondheidsautoriteiten te downloaden. Hier vind je de download in de App Store en hier de download in Google Play.

Daarnaast moeten alle passagiers – ook als je alleen een overstap hebt in de Verenigde Arabische Emiraten – een speciale gezondheidsverklaring invullen en deze bij het inchecken inleveren. Dit formulier is bij sommige luchtvaartmaatschappijen ook bij de check-in balie verkrijgbaar. Wij raden je aan om het formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.

Aan boord van het vliegtuig moet je nog een formulier invullen en ondertekenen waarin je o.a. aangeeft dat je in quarantaine gaat bij een positieve PCR-test. Wij raden je aan om dit formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.

Voor de terugreis van Dubai naar Europa geldt dat alle reizigers opnieuw een PCR-test moeten doen. De test dien je vanaf 96 uur voor de terugreis te laten doen en het testresultaat moet je bij inchecken laten zien. In de hele Verenigde Arabische Emiraten zijn er testklinieken beschikbaar en sommige hotels hebben een testkliniek aan huis. We raden je aan bij de receptie van je hotel na te vragen waar je je het beste kunt laten testen. De kosten voor de PCR-test liggen tussen de $ 70,- en $ 180,- (= ca. € 60,- tot € 150,-) en zijn voor eigen rekening.

Het is daarnaast verplicht om een negatieve testuitslag te tonen indien je vanuit een risicogebied naar Nederland terugreist aan het einde van de vakantie. Dit geldt voor alle inwoners van de EU, ook Belgen. Uitzonderingen zijn er afhankelijk van het reisadvies op de plaats van bestemming en het type reisvervoer. Weten wat er voor jouw vakantie geldt?

Bekijk de uitgebreide informatie

Social distancing

Net als in Nederland speelt social distancing ook in de Verenigde Arabische Emiraten een rol. Doorgaans wordt hierbij een afstand van 2 meter aangehouden.

Het dragen van een mondkapje is in openbare gelegenheden (en mogelijk op andere plekken) verplicht. Het dragen van handschoenen is optioneel. In hotels, bij het zwembad en op stranden is het niet nodig om een mondkapje te dragen. In restaurants en cafés is het dragen van een mondkapje wel verplicht. Deze mag je afdoen zodra je zit.

Medische maatregelen

Bij iedereen kan op elk moment een temperatuurcheck worden gedaan. Bijv. bij het betreden van een shopping mall.

Openbare gelegenheden

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn de meeste openbare gelegenheden geopend, maar wel met voorzorgsmaatregelen. Social distancing speelt hier een rol in en ook speciale protocollen kunnen – net als in Nederland – van kracht zijn.

  • De vliegvelden van Verenigde Arabische Emiraten zijn geopend. Op het vliegveld zijn temperatuurchecks ingesteld en het dragen van een mondkapje is verplicht. Daarnaast zie je op veel plekken schermen van plexiglas, bijv. bij het inchecken. Om alle maatregelen in goede banen te leiden, worden passagiers minimaal 4 uur van tevoren op het vliegveld verwacht.
  • Parken zijn geopend.
  • Bioscopen, uitzichtpunten, musea en aquariums zijn geopend, maar moeten wel de richtlijnen aanhouden. Dit betekent o.a. dat een maximaal aantal mensen is toegestaan en dat er afstand bewaard moet worden.

Winkels

  • Winkelcentra, markten en winkels mogen dagelijks geopend zijn tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Daarbij is een beperkt aantal klanten (70%) per winkel toegestaan.

Stranden

Privéstranden mogen open zijn.

Excursies

Watersportactiviteiten, bootverhuur en skydiven zijn toegestaan, mits de groep niet groter is dan 5 personen.

Restaurants

  • Restaurants en cafés zijn geopend, maar met beperkte capaciteit; er dient 2 meter afstand tussen alle tafels te zijn.
  • Mogelijk zijn er schermen geplaatst tussen de tafels.
  • Bezoekers en het personeel zijn verplicht om een mondkapjes te dragen. Zodra je aan een tafeltje zit, mag je je mondkapje afdoen.

Hotel protocollen

  • Hotels zijn beperkt geopend. Alleen restaurant(s), privéstrand en fitnessruimte zijn beschikbaar. Zwembaden, sauna’s en wellnessfaciliteiten zijn tot nader order gesloten.
LET OP! Door de vele corona maatregelen kunnen hotels op individueel niveau ervoor kiezen om faciliteiten tijdelijk niet of minder beschikbaar te stellen. Zo kan een hotel er zelf bijv. voor kiezen à la carte- i.p.v. buffetmaaltijden te serveren.

Vervoer

  • Het openbaar vervoer is beschikbaar. Mogelijk gelden er wel beperkingen voor het aantal reizigers.
  • Taxichauffeurs moeten voor iedere rit een gezondheidscheck invullen, mondkapjes dragen en dagelijks hun temperatuur op laten meten. Daarnaast worden taxi’s grondig schoongemaakt en goed geventileerd. Als je een taxi neemt, moet het aantal passagiers beperkt worden tot twee, ongeacht het type auto. Daarnaast dien je te allen tijde een mondkapje te dragen.

Overige COVID-19 maatregelen

Er zijn geen overige corona maatregelen bekend voor de Verenigde Arabische Emiraten. Indien nodig vullen wij dit artikel aan.

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen