Corona maatregelen Verenigde Arabische Emiraten

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor de Verenigde Arabische Emiraten worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 12 maart 2021.

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn toeristen weer welkom. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een oranje reisadvies af voor de Verenigde Arabische Emiraten. Dat betekent dat je tien dagen in quarantaine moet bij terugkomst.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de lokale overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de lokale overheid voor reizen naar Dubai

 • Alle passagiers die naar Dubai reizen moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien om op de vlucht te worden geaccepteerd. Het geprinte certificaat mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur en moet afgenomen zijn bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Digitale certificaten worden niet geaccepteerd en het certificaat moet in het Engels zijn. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien.
 • Bij aankomst in Dubai dien je mogelijk nog een PCR-test te doen (afhankelijk van je land van herkomst). Als je deze test op de luchthaven moet doen – dien je totdat de uitslag binnen is – in je hotel te blijven. Als de test positief is moet je in quarantaine en de richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten volgen. Bekijk hier voor welke nationaliteiten de tweede PCR-test verplicht is.
 • Je moet kunnen aantonen dat je een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking hebt.
 • Reizigers naar Dubai dienen de speciale COVID-19 – DXB Smart App van de lokale gezondheidsautoriteiten te downloaden en zich te registreren. Hier vind je de download in de App Store en hier de download in Google Play.
 • Daarnaast moeten alle passagiers – ook als je alleen een overstap hebt in de Verenigde Arabische Emiraten – een speciale gezondheidsverklaring invullen en deze bij het inchecken inleveren. Dit formulier is bij sommige luchtvaartmaatschappijen ook bij de check-in balie verkrijgbaar. Wij raden je aan om het formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.
 • Aan boord van het vliegtuig moet je nog een formulier invullen en ondertekenen waarin je o.a. aangeeft dat je in quarantaine gaat bij een positieve PCR-test. Wij raden je aan om dit formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.

Verplichtingen vanuit de lokale overheid voor reizen naar Abu Dhabi

 • Alle passagiers die naar Abu Dhabi reizen moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien om op de vlucht te worden geaccepteerd. Het geprinte certificaat mag bij vertrek niet ouder zijn dan 96 uur en moet afgenomen zijn bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Digitale certificaten worden niet geaccepteerd en het certificaat moet in het Engels zijn. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien.
 • Bij aankomst in Abu Dhabi dien je mogelijk nog een PCR-test te doen en verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan als jouw land van herkomst niet op de ‘groene lijst‘ staat. Je krijgt een elektronische polsband om die je tijdens de quarantaine moet dragen. Op de zesde en twaalfde dag (afhankelijk van de verblijfsduur) dien je nog een tweede of derde PCR-test te ondergaan. Als je na 10 dagen quarantaine een negatieve PCR-test kunt laten zien, wordt de elektronische polsband verwijderd door de lokale gezondheidsautoriteiten.
 • Reizigers naar Abu Dhabi dienen de ALHOSN app te downloaden van de lokale gezondheidsautoriteiten. De downloadlink vind je hier.
 • Je moet kunnen aantonen dat je een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking hebt.
 • Daarnaast moeten alle passagiers – ook als je alleen een overstap hebt in de Verenigde Arabische Emiraten – een speciale gezondheidsverklaring invullen en deze bij het inchecken inleveren. Dit formulier is bij sommige luchtvaartmaatschappijen ook bij de check-in balie verkrijgbaar. Wij raden je aan om het formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.
 • Aan boord van het vliegtuig moet je nog een formulier invullen en ondertekenen waarin je o.a. aangeeft dat je in quarantaine gaat bij een positieve PCR-test. Wij raden je aan om dit formulier thuis al in te vullen en geprint mee te nemen.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen hebben de Verenigde Arabische Emiraten verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van een mondkapje is in openbare gelegenheden (en mogelijk op andere plekken) verplicht. In restaurants en cafés is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst. Deze mag je afdoen zodra je zit. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Restaurants zijn open, maar er gelden beperkingen op de capaciteit en mogelijk ook op de openingstijden. Tussen tafels dient minimaal 2 meter afstand te zijn.
Winkels Winkels en winkelcentra zijn geopend. Er gelden mogelijk beperkingen op de capaciteit en de openingstijden. Het dragen van een mondkapje is verplicht en sommige winkels kunnen het dragen van wegwerphandschoenen verplicht stellen.
Stranden Privéstranden mogen open zijn. Openbare stranden kunnen gesloten zijn.
Hotels De meeste hotels zijn – met (capaciteits)beperkingen – open. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden De meeste musea, bezienswaardigheden, bioscopen en pretparken zijn open. Er gelden wel beperkingen op de capaciteit en het kan mogelijk zijn dat je van tevoren kaartjes moet kopen. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer In taxi’s is het aantal passagiers beperkt tot twee. Het openbaar vervoer rijdt volgens dienstregeling, mogelijk gelden er wel beperkingen op de capaciteit.
Avondklok Op dit moment geldt er geen avondklok in de Verenigde Arabische Emiraten.
Goed om te weten!
Bij het niet naleven van de maatregelen kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen