Corona maatregelen Verenigd Koninkrijk

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in het Verenigd Koninkrijk voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor het Verenigd Koninkrijk worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 12 maart 2021.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Voor Verenigd Koninkrijk geldt op dit moment een oranje reisadvies. Bij thuiskomst dien je in quarantaine te gaan conform de regels van het RIVM.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Britse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar het Verenigd Koninkrijk reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Britse overheid

  • Alle reizigers dienen een negatieve PCR-test of corona(snel)test te kunnen laten zien die bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk niet ouder is dan 72 uur. Deze test moet afgenomen zijn bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Reizigers die geen negatieve PCR-uitslag kunnen tonen, kunnen geweigerd worden op de vlucht of in het hotel. Let op! Is de test die je voor vertrek doet geen PCR-test? Dan moet deze aan bepaalde eisen voldoen. Je leest er hier meer over.
  • Je bent verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan. Op dag 2 en dag 8 van je verblijf dien je opnieuw een PCR-test te ondergaan. Je moet een bewijs van de testafspraken kunnen voorleggen bij aankomst. Meer over deze regels en hoe je de afspraken kunt inplannen, lees je hier.
  • Voordat je naar het Verenigd Koninkrijk afreist dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen met o.a. je (contact)gegevens, verblijfplaats, reisdetails etc. Je kunt het formulier vanaf 48 uur voor de geplande aankomsttijd online invullen. Bij aankomst dien je het document geprint of op je telefoon te laten zien, samen met de bevestigingse-mail. De QR-code op het document wordt gescand om te zien of je het formulier hebt ingevuld. Als je het formulier niet hebt ingevuld kun je een boete krijgen. Alle personen in het reisgezelschap dienen een eigen formulier in te vullen. Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen formulier nodig als zij samen aankomen en vertrekken met een volwassene die hun gegevens op zijn/haar formulier invult en in hetzelfde hotel verblijft.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft het Verenigd Koninkrijk verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing Minimaal 1 meter. In Wales en Schotland geldt een minimale afstand van 2 meter.
Mondkapjesplicht Het is verplicht om een mondkapje te dragen in o.a. het openbaar vervoer, op luchthavens, in ziekenhuizen, winkels, supermarkten en openbare gelegenheden. Ook op plekken waar het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden is het dragen van een mondkapje verplicht. Binnen het Verenigd Koninkrijk gelden er verschillende leeftijdsgrenzen waarop je een mondkapje moet dragen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen wel toegestaan.
Winkels Alleen essentiële winkels zijn open. Er gelden mogelijk beperkingen op de capaciteit.
Stranden Open.
Hotels Hotels zijn veelal – met maatregelen en (capaciteits)beperkingen – geopend. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Attractieparken, musea, concertzalen, bioscopen en theaters zijn vanwege de lockdown gesloten. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Het openbaar vervoer rijdt, maar het wordt ontmoedigd om hiervan gebruik te maken. Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer.
Avondklok Op dit moment geldt er geen avondklok in het Verenigd Koninkrijk.
Goed om te weten!
Als je je niet aan de (quarantaine)regels houdt, kun je een boete van £ 500 tot £ 1.000,- krijgen.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen