Corona maatregelen op vakantie (per land)

De afgelopen maanden annuleerden we reis na reis, maar met de aanpassing van de reisadviezen lijkt daar nu een einde aan te komen. Dit roept tegelijkertijd veel vragen op bij onze klanten. Want hoe is de situatie in welk land? Middels deze pagina hopen we je een zo goed mogelijk beeld te geven van de corona maatregelen per land te geven. Zo ga je goed voorbereid op vakantie!

LET OP! Deze pagina zal regelmatig met nieuwe landen aangevuld worden. Ook zal de informatie per land regelmatig geüpdatet worden; elke vakantiebestemming kan te maken krijgen met versoepeling of aanscherping van de corona maatregelen.

Corona maatregelen in andere vakantielanden

 
Algemene corona maatregelen op vakantie

Uiteraard gelden op alle vakantiebestemmingen de corona maatregelen die we ook in Nederland op het gebied van hygiëne naleven:

  • Was je handen met grote regelmaat. Neem handreinigingsgel mee voor op plekken waar geen water voorhanden is.
  • Houd rekening met de social distancing-normen die er op jouw vakantiebestemming gelden. Deze kunnen per land variëren, doorgaans 1 tot 2 meter.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog & schud geen handen.
  • Draag mondkapjes in situaties waarin dit verplicht is. Hierover vind je meer in de landeninformatie. Wordt het niet verplicht, maar wel aangeraden? Ook dan adviseren we je een mondkapje te dragen.
  • Stap niet in het vliegtuig als je corona-gerelateerde klachten hebt. Ervaar je klachten tijdens jouw vakantie? Ga naar je kamer en neem telefonisch contact op met hotelpersoneel en/of de reisleiding.