Corona maatregelen Tunesië

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en wat merk je ervan in hotels? We zetten de corona maatregelen in Tunesië voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Tunesië worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check ook altijd de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 29 januari 2021.

Algemene situatie m.b.t. corona

Tunesië heeft in eerste instantie door strenge maatregelen en een volledige lockdown een grote corona-uitbraak weten te voorkomen. Toch is het aantal besmettingen in Tunesië hoog en zijn er extra maatregelen ingesteld, waaronder een avondklok.

Reisadvies & toeristenbeleid

Tunesië is sinds eind juni bezig om de grenzen weer te openen voor buitenlanders. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment een oranje reisadvies af voor de kustplaatsen in Tunesië (waar ons aanbod naartoe gaat).

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het reisadvies invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Tunesië te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Tunesische overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht.

Verplichtingen vanuit de Tunesische overheid

 • Voor reizen naar Tunesië geldt dat je een negatieve PCR-test moet kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur op het moment van vertrek. Je leest hier alles over de PCR-test en waar je deze kunt laten afnemen.
 • Je dient je daarnaast te registreren via deze link. Print het formulier uit en draag het de hele reis bij je.
 • Vanaf 1 februari 2021 zijn alle reizigers – ondanks een negatieve PCR-test – verplicht om 7 dagen in quarantaine te gaan bij aankomst. De quarantaine moet je doorbrengen in een door de Tunesische overheid goedgekeurd hotel. Een lijst van deze hotels vind je hier. Bij het boarden zal om een reserveringsbewijs en betaalbevestiging gevraagd worden. Vanaf de zevende dag na aankomst kun je opnieuw een PCR-test doen. Als de uitslag negatief is, mag de quarantaine worden beëindigd.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

Social distancing

Net als in Nederland speelt social distancing ook in Tunesië een rol. Doorgaans wordt hierbij een afstand van 1 meter aangehouden.

In publieke ruimtes en horecagelegenheden is het verplicht om een mondkapje te dragen. Deze verplichting kan op meer plekken gelden.

Medische maatregelen

 • Bij aankomst op de luchthaven wordt mogelijk je temperatuur opgenomen.
 • Heb je klachten of symptomen die lijken op het coronavirus? Laat je testen en vermijd – totdat je de testuitslag hebt – contact met anderen. Is de test positief? Volg dan altijd de adviezen van de lokale gezondheidsautoriteiten op. Dit betekent dat je – evt. samen met je reisgenoten – verplicht kunt worden om in isolatie te gaan. Neem ook altijd contact op met de GGD in je woonplaats als je positief getest bent.

Openbare gelegenheden

 • Openbare gelegenheden als banken en postkantoren zijn open, maar men moet voldoende afstand houden en het is verplicht een mondkapje te dragen.
 • Vliegvelden starten langzaamaan weer op. Reizigers die terugvliegen naar Nederland moeten minimaal 4 uur van tevoren aanwezig zijn op het vliegveld.

Winkels

 • Winkels en supermarkten zijn open, maar alleen voor mensen die de sanitaire regels respecteren. D.w.z. afstand houden en een mondkapje dragen.
 • Het kan zijn dat je lichaamstemperatuur wordt opgemeten bij binnenkomst of dat het verplicht is om desinfecterende handgel te gebruiken.

Stranden

Stranden zijn geopend. Voldoende afstand houden is verplicht en het wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.

Excursies

 • Bij excursies is het mogelijk verplicht om een mondkapje te dragen.
 • Passagiers mogen elkaar niet kruisen tijdens het instappen. Er is handdesinfectiegel beschikbaar bij het instappen.
 • Er geldt een beperkte capaciteit voor excursies om aan de social distancing regels te kunnen voldoen.
 • Er moet altijd 1 meter afstand tussen passagiers zijn. Het voertuig moet compleet gedesinfecteerd worden voor en na elke rit. Er moet regelmatig onderhoud worden verricht aan de ventilatie- en airco-systemen.

Restaurants

De meeste restaurants zijn open in Tunesië. Er gelden wel sanitaire maatregelen. Zo kan het zijn dat je lichaamstemperatuur wordt opgenomen bij binnenkomst, dat je verplicht wordt om desinfecterende handgel te gebruiken en dat je een mondkapje moet dragen.

Hotel protocollen

Sinds begin juni zijn hotels begonnen met het openen van hun deuren. Er zijn protocollen vastgesteld door de Tunesische overheid:

 • Hotels draaien op een beperkte capaciteit.
 • Het dragen van een mondkapje is mogelijk verplicht als je je in de openbare ruimtes bevindt.
 • Bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten met een infrarood thermometer. Als je temperatuur te hoog is (na meerdere keren testen hoger dan 38 °C), mag je het hotel niet betreden en worden de gezondheidsautoriteiten ingeschakeld.
 • Bij binnenkomst moet er handdesinfectiegel beschikbaar zijn om je handen schoon te maken.
 • Er moet een desinfectieruimte zijn voor bagage, voordat deze het hotel binnen mag.
 • Buffetten mogen beschikbaar zijn, maar je mag je eten niet zelf opscheppen. Dit wordt door het hotelpersoneel gedaan.
 • Animatie is enkel beschikbaar in open ruimtes in de buitenlucht.
 • Sportactiviteiten in zwembaden (zoals aquagym) en waarbij contact tussen deelnemers is, worden tot nader order opgeschort.
 • In sommige vier- en vijfsterren hotels zijn wellnessfaciliteiten beschikbaar. Je dient vooraf een afspraak in te plannen bij de receptie en het dragen van een mondkapje is verplicht.
LET OP! Door de vele corona maatregelen kunnen hotels er op individueel niveau voor kiezen om faciliteiten tijdelijk niet of minder beschikbaar te stellen. Zo kan een hotel er zelf bijv. voor kiezen à la carte- i.p.v. buffetmaaltijden te serveren.

Vervoer

 • Het is mogelijk verplicht om een mondkapje te dragen tijdens transfers. Zowel voor passagiers als voor reisleiding en de chauffeur.
 • Er moet voldoende afstand bewaard worden tijdens het afgeven en uitladen van de bagage.
 • Passagiers mogen elkaar niet kruisen tijdens het instappen. Er is handdesinfectiegel beschikbaar bij het instappen.
 • Er geldt een beperkte capaciteit en er moet altijd 1 meter afstand tussen passagiers zijn. Het voertuig moet compleet gedesinfecteerd worden voor en na elke rit. Er moet regelmatig onderhoud worden verricht aan de ventilatie- en airco-systemen.

Overige corona maatregelen in Tunesië

Er zijn geen overige corona maatregelen in Tunesië bekend. Indien nodig vullen wij dit artikel tussentijds aan.

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen