Corona maatregelen Tunesië

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Tunesië voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Tunesië worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 11 maart 2021.

Reisadvies Tunesië

Voor Tunesië geldt op dit moment een oranje reisadvies. Bij thuiskomst dien je in quarantaine te gaan conform de regels van het RIVM.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Tunesië te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Tunesische overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Tunesië reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Tunesische overheid

  • Voor reizen naar Tunesië geldt dat je een negatieve PCR-test moet kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur op het moment van vertrek. Je leest hier alles over de PCR-test en waar je deze kunt laten afnemen.
  • Je dient je daarnaast te registreren via deze link. Print het formulier uit en draag het de hele reis bij je. Het is mogelijk verplicht om de bijbehorende app te downloaden op je telefoon (informatie in het Frans).
  • Vanaf 1 februari 2021 zijn alle reizigers – ondanks een negatieve PCR-test – verplicht om 7 dagen in quarantaine te gaan bij aankomst. De quarantaine moet je doorbrengen in een door de Tunesische overheid goedgekeurd hotel. Een lijst van deze hotels vind je hier. Bij het boarden zal om een reserveringsbewijs en betaalbevestiging gevraagd worden. Vanaf de vijfde dag na aankomst kun je opnieuw een PCR-test doen. Als de uitslag negatief is, mag de quarantaine worden beëindigd.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Tunesië verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 1 meter
Mondkapjesplicht Verplicht in publieke binnenruimtes en horecagelegenheden.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants De horeca kent beperkingen in de openingstijden. Mogelijk wordt bij binnenkomst je temperatuur opgenomen.
Winkels Winkels en supermarkten zijn open. Mogelijk wordt bij binnenkomst je temperatuur opgenomen.
Stranden Stranden zijn geopend. Voldoende afstand houden is verplicht en het wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.
Hotels Er zijn speciale protocollen vastgesteld door de Tunesische overheid. Hotels draaien bijvoorbeeld op een beperkte capaciteit en bij binnenkomst wordt je temperatuur opgenomen. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer In touringcars, taxi’s en transfers gelden beperkingen op de capaciteit. Het is verplicht om een mondkapje te dragen.
Avondklok Op dit moment geldt er een avondklok van 20.00 tot 05.00 uur.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen