Corona maatregelen Slovenië

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Slovenië voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Slovenië worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 24 juni 2021.

Reisadvies Slovenië

Voor Slovenië geldt op dit moment een geel reisadvies.

Omdat Slovenië niet langer als hoogrisico-gebied wordt gezien, is quarantaine bij thuiskomst niet meer nodig. Je hoeft ook geen negatieve PCR-test voor de terugweg meer te hebben.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Slovenië te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Sloveens overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Slovenië reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Sloveense overheid

  • Alle reizigers dienen een negatieve PCR-test (coronatest) te kunnen laten zien die bij aankomst in Slovenië niet ouder is dan 48 uur. Een negatieve sneltestuitslag (niet ouder dan 24 uur) is ook toegestaan. Deze testen moeten afgegeven zijn door een erkend instituut in een Schengenland. Reizigers die geen negatieve PCR- of sneltestuitslag kunnen tonen, kunnen geweigerd worden op de vlucht en/of moeten bij aankomst verplicht tien dagen in quarantaine. De Sloveense overheid controleert streng op naleving van deze regel!
LET OP! Mogelijk mag je ook naar Slovenië reizen met een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat aantoont dat je antigenen hebt (en dus al recent corona hebt gehad). De luchtvaartmaatschappij kan echter wel om een negatieve PCR-test vragen. Controleer dit goed als je voor een van deze opties wilt gaan. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Slovenië verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van mondkapjes is verplicht in het openbaar vervoer, in overdekte openbare ruimtes en buiten. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen wel toegestaan.
Winkels Enkel essentiële winkels zijn geopend. Niet-essentiële winkels mogen open als het personeel wekelijks getest wordt.
Stranden N.v.t.
Hotels Hotels zijn momenteel gesloten in Slovenië
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, nationale monumenten en bezienswaardigheden kunnen gesloten zijn. Kijk zodra deze weer open zijn op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Het openbaar vervoer rijdt volgens dienstregeling. Als je in de auto zit met personen die niet tot jouw huishouden horen, dien je een mondkapje te dragen.
Avondklok Op dit moment geldt er een avondklok van 22.00 tot 06.00 uur.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen