Corona maatregelen Oostenrijk

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Oostenrijk voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Oostenrijk worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 11 maart 2021.

Reisadvies Oostenrijk

Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor Oostenrijk. Bij terugkomst uit Oostenrijk dien je tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Oostenrijk te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Oostenrijkse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Oostenrijk reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Oostenrijkse overheid

  • Oostenrijk heeft voor alle reizigers verplicht gesteld dat zij een negatieve PCR-test of sneltest moeten kunnen laten zien. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Lukt het niet om voor vertrek een test te doen, dan kun je je binnen 24 uur na aankomst in Oostenrijk laten testen.
  • Alle reizigers moeten zich registeren voordat ze naar Oostenrijk reizen. Dat kan via deze website (Engelstalig). Bij aankomst dien je verplicht tien dagen in quarantaine te gaan. De registratie is tevens je quarantaineverklaring en deze moet je bij aankomst in Oostenrijk kunnen laten zien. Je mag de quarantaine verlaten als je op dag vijf een negatieve PCR-test hebt.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Oostenrijk verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 1 tot 2 meter
Mondkapjesplicht Het is verplicht om in het openbaar vervoer, supermarkten en andere openbare ruimtes, een FFP2-masker te dragen. Andere soorten mondkapjes voldoen niet. Kinderen t/m 7 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Horecagelegenheden zijn gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen wel toegestaan.
Winkels Alleen essentiële winkels zijn in Oostenrijk open. Binnen dien je een afstand van minimaal 1 meter te bewaren tot andere klanten.
Stranden/meren Stranden en meren zijn geopend in Oostenrijk. Je moet voldoende afstand houden en het kan zijn dat je vooraf moet reserveren. Er geldt een limiet op het aantal bezoekers.
Hotels Hotels en overnachtingsgelegenheden zijn gesloten voor toeristen en alleen toegankelijk voor zakenreizigers. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Attractieparken, dierentuinen en musea zijn mogelijk open. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Het openbaar vervoer rijdt grotendeels volgens de normale dienstregeling. Het is verplicht een mondkapje te dragen.
Avondklok Op dit moment geldt er een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur
Goed om te weten!
Wanneer je in Oostenrijk de corona maatregelen niet naleeft, kun je een boete verwachten tussen de € 25,- en € 3.600,-.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen