Corona maatregelen Oostenrijk

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Oostenrijk voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 11 juni 2021.

Reisadvies Oostenrijk

Voor Oostenrijk geldt op dit moment een groen reisadvies.

Omdat Oostenrijk niet langer als hoogrisico-gebied wordt gezien, is quarantaine bij thuiskomst niet meer nodig. Je hoeft ook geen negatieve PCR-test voor de terugweg meer te hebben.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Oostenrijk te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Oostenrijkse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Oostenrijk reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Oostenrijkse overheid

  • Reizigers vanaf 12 jaar moeten een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud bij aankomst) of een Rapid Antigen Test (max. 48 uur oud bij aakomst) kunnen laten zien. Het testresultaat of de medische verklaring moet in het Duits of Engels zijn opgesteld. Lukt het niet om voor vertrek een test te doen, dan kun je je binnen 24 uur na aankomst in Oostenrijk laten testen. Dit is op eigen kosten.
LET OP! Het is steeds vaker mogelijk te reizen met een bewijs van vaccinatie of bewijs van volledig herstel van een recente coronabesmetting. Bekijk op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of dit een optie is voor Oostenrijk en welke eisen hier aan worden gesteld en informeer bij de luchtvaartmaatschappij of zij deze bewijzen ook goedkeuren.
  • Alle reizigers moeten zich registeren voordat ze naar Oostenrijk reizen. Dat kan via deze website (Engelstalig).

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Oostenrijk verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 1 tot 2 meter
Mondkapjesplicht Het is verplicht (voor personen vanaf 14 jaar) om in het openbaar vervoer, supermarkten en andere openbare ruimtes, een FFP2-masker te dragen. Andere soorten mondkapjes voldoen niet. Kinderen van 6 t/m 13 jaar kunnen een gewoon mondkapje op, kinderen t/m 5 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Horecagelegenheden zijn veelal geopend. Er gelden echter wel beperkingen wat betreft openingstijden en capaciteit. Maaltijden bezorgen en afhalen is vaak mogelijk.
Winkels De meeste winkels in Oostenrijk open. Binnen dien je een afstand van minimaal 1 meter te bewaren tot andere klanten. Ook kunnen er beperkingen gelden qua capaciteit en openingstijden.
Stranden/meren Stranden en meren zijn geopend in Oostenrijk. Je moet voldoende afstand houden en het kan zijn dat je vooraf moet reserveren. Er geldt een limiet op het aantal bezoekers.
Hotels Voor het gebruik van faciliteiten en diensten gelden mogelijk beperkingen qua openingstijden en capaciteit.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Attractieparken, dierentuinen en musea zijn veelal geopend. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Het openbaar vervoer rijdt grotendeels volgens de normale dienstregeling. Het is verplicht een mondkapje te dragen.
Avondklok Op dit moment geldt er een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur
Goed om te weten!
Op plekken waar veel mensen samenkomen (o.a. in hotels en restaurants, maar ook bij evenementen en vrijetijdsactiviteiten) is de 3-G regel van kracht. Dit houdt in dat je moet voldoen aan een van de volgende voorwaarden:
– Getest
– Gevaccineerd
– Genezen
Meer info over de 3-G regel lees je hier.LET OP! Wanneer je in Oostenrijk de corona maatregelen niet naleeft, kun je een boete verwachten tussen de € 25,- en € 3.600,-.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen