Corona maatregelen Malta

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Malta voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Malta worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 5 maart 2021.

Reisadvies Malta

Er geldt er een oranje reisadvies voor Malta. Bij terugkomst dien je tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Malta te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Maltezer overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Malta reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Maltezer overheid

  • Malta heeft alle landen opgedeeld in verschillende kleurcategorieën: groen, oranje en rood. Alle reizigers uit landen die op de oranje lijst staan – zoals Nederland op dit moment – dienen bij boarding en bij aankomst in Malta een negatieve PCR-test (coronatest) te kunnen laten zien. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Je leest hier meer over de PCR-test en waar je deze kunt laten afnemen.
  • Daarnaast is het voor iedere reiziger verplicht om twee formulieren in te vullen. Op de zogenaamde Travel Declaration Form vul je o.a. je contactgegevens en die van je medereizigers in. Op de Passenger Locator Form vul je o.a. de gegevens van je verblijf op Malta in. We raden je aan de formulieren voor vertrek in te vullen en geprint mee te nemen. Beide formulieren vind je op de deze website.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Malta verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of eiland verschillen.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van mondkapjes is binnen, buiten en in kantoren verplicht.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Restaurants en cafés zijn gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen is wel toegestaan.
Winkels Open. Er zijn wel afstandsregels en er kan een beperkt aantal mensen toegelaten zijn.
Stranden Open. Er moet voldoende afstand zijn tussen ligbedjes en parasols.
Hotels Hotels mogen hun deuren openen mits ze een speciaal COVID-19-certificaat hebben ontvangen. Om dit certificaat te krijgen moeten hotels aantonen dat ze de benodigde corona maatregelen hebben getroffen conform de gezondheidsautoriteiten. In het hotel geldt mogelijk een gereduceerde capaciteit om te allen tijde voldoende afstand te kunnen bewaren. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, bioscopen en theaters kunnen open zijn, maar er gelden beperkingen in de capaciteit. Het dragen van mondkapjes is verplicht en mogelijk word je temperatuur bij binnenkomst opgenomen. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en transferbussen.
Avondklok Op dit moment is er geen informatie bekend over een avondklok op Malta

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen