Corona maatregelen Malediven

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in de Malediven voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor de Malediven worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 15 april 2021.

Reisadvies Malediven

Voor de Malediven geldt op dit moment een oranje reisadvies. Bij thuiskomst dien je in quarantaine te gaan conform de regels van het RIVM.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar de Malediven te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de lokale overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar de Malediven reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen voor reizen naar de Malediven

  • Alle reizigers moeten bij aankomst op de Malediven een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag aantonen. Deze moet in de Engelse taal zijn en mag niet ouder zijn dan 96 uur bij vertrek naar de Malediven. Actuele informatie kun je lezen op de website van de overheid van de Malediven (informatie in het Engels). Baby’s jonger dan 1 jaar zijn vrijgesteld van de testverplichting.
  • Binnen 24 uur voor aankomst dien je op de website IMUGA (werkt alleen goed in de browser Firefox) een gezondheidsverklaring in te dienen. Ook dien je hier de uitslag van je PCR-test te uploaden. Print hiervan ook nog een kopie uit om te kunnen tonen op de luchthaven en in het hotel.
LET OP! Mogelijk mag je ook naar de Malediven reizen met een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat aantoont dat je antigenen hebt (en dus al recent corona hebt gehad). De luchtvaartmaatschappij kan echter wel om een negatieve PCR-test vragen. Controleer dit goed als je voor een van deze opties wilt gaan. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen op de Malediven

Om het coronavirus terug te dringen heeft de overheid van de Malediven verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming, stad of eiland verschillen.
Social distancing 1 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van een mondkapje is verplicht op de luchthaven, tijdens transport en in publieke binnenruimtes.
Algemene informatie over mondkapjes
Stranden Praktisch alle resorts op de Malediven bieden een eigen strand. Deze zijn toegankelijk voor gasten van de resorts.
Hotels Hotels mogen gasten ontvangen in de Malediven. Er is wel een streng protocol rondom hygiëne. Zo kunnen ze o.a. regelmatig je temperatuur opmeten.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit en hotels wordt geadviseerd alleen excursies aan te bieden aan eigen gasten (en dus niet in contact te komen met mensen buiten het resort). Ook kunnen er restricties gelden naar welke andere eilanden je mag gaan.
Vervoer Er geldt een mondkapjesplicht voor reizigers in alle vormen van openbaar vervoer, zoals op een boot of tijdens een vlucht met een watervliegtuigje.
Avondklok Voor zover bij ons bekend is er op dit moment geen avondklok op de Malediven.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen