Corona maatregelen Kroatië

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Kroatië voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Kroatië worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 5 maart 2021.

Reisadvies Kroatië

Voor Kroatië geldt een oranje reisadvies. Bij terugkomst uit Kroatië dien je tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Kroatië te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Kroatische overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Kroatië reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Kroatische overheid

  • Alle reizigers dienen een negatieve PCR-test (coronatest) te kunnen laten zien. De testuitslag mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Reizigers die geen negatieve PCR-uitslag kunnen tonen, kunnen geweigerd worden op de vlucht. Het is ook mogelijk om je bij aankomst in Kroatië op eigen kosten te laten testen. Je gaat dan verplicht in quarantaine totdat je de negatieve uitslag binnen hebt.
  • Voor aankomst in Kroatië dien je daarnaast een digitaal formulier in te vullen. Als je met de auto reist dien je de bevestiging op de autovoorruit te plaatsen. Dit versnelt het proces bij de grensovergang.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Kroatië verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming, stad of eiland verschillen.
Social distancing 1,5 tot 2 meter
Mondkapjesplicht Verplicht in alle gesloten binnenruimtes en als het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden. In winkels en het openbaar vervoer is een mondkapje altijd verplicht.
Restaurants Restaurants mogen enkel serveren op hun terrassen en er gelden beperkingen in de openingstijden. Maaltijden bezorgen en afhalen is ook toegestaan.
Winkels Winkels zijn over het algemeen open. Er zijn wel afstandsregels en er kan een beperkt aantal mensen toegelaten zijn.
Stranden Open. Er kunnen beperkingen op de capaciteit gelden. Er mogen maximaal 15 mensen per 100 m² plaatsnemen. Dit betekent per persoon iets meer dan 6 m², oftewel 3×2 meter.
Hotels Hotels zijn open, maar mogen alleen hun gasten bedienen. Voor de hotels heeft de Kroatische overheid speciale corona protocollen vastgesteld, social distancing is hiervan het belangrijkste aspect. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, nationale monumenten, bezienswaardigheden, nationale parken en theaters zijn veelal open. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer De capaciteit van het openbaar vervoer is beperkt. Het dragen van mondkapjes is verplicht.
Avondklok Op dit moment is er niks bekend over een avondklok in Kroatië.
Goed om te weten!
Boetes bij overtreding van de corona maatregelen kunnen uiteenlopen van € 1.050,- tot € 15.800,-.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen