Corona maatregelen Hongarije

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en wat merk je ervan in hotels? We zetten de corona maatregelen in Hongarije voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Hongarije worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check ook altijd de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 29 januari 2021.

Algemene situatie m.b.t. corona

Hongarije heeft het coronavirus redelijk buiten de deur weten te houden, maar lijkt nu alsnog een klap te krijgen. Het aantal besmettingen stijgt in rap tempo en er zijn strengere maatregelen afgekondigd.

Zo moeten o.a. restaurants, theaters, bioscopen en sportscholen hun deuren sluiten. Daarnaast geldt er een avondklok; tussen 20.00 uur ‘s avonds en 05.00 uur ‘s ochtends mag er niemand op straat zijn. Daarnaast moet je op veel plekken een mondkapje dragen en mogen hotels geen gasten toelaten voor toeristische doeleinden.

Reisadvies & toeristenbeleid

Vanwege de opleving van het coronavirus in Hongarije heeft het land de grenzen weer gesloten voor buitenlanders. Sinds 1 september heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een oranje reisadvies afgegeven voor het land. Als je vanuit Hongarije terugkomt in Nederland dien je tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Alleen inwoners uit Hongarije mogen het land inreizen. Alle andere buitenlanders kunnen alleen in uitzonderlijke gevallen naar Hongarije reizen.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Hongarije te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Hongaarse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht.

Verplichtingen vanuit de Hongaarse overheid
De Hongaarse overheid stelt dat alleen inwoners van Hongarije het land in mogen reizen. Toeristen worden niet toegelaten.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

Social distancing

Net als in Nederland speelt social distancing ook in Hongarije een rol. Doorgaans wordt hierbij een afstand van minimaal 1,5 meter aangehouden.

Het dragen van een mondkapje is op veel plekken verplicht, waaronder in het openbaar vervoer, in winkels en op markten. In Boedapest is het in taxi’s ook verplicht om een mondkapje te dragen. Kinderen onder de 7 jaar zijn vrijgesteld van de mondkapjesplicht.

Medische maatregelen

Ervaar jij een noodsituaties met betrekking tot corona? Bel dan naar: +36 80 277 455 of +36 80 277 456. Beide nummer zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Openbare gelegenheden

  • Musea, attractieparken, theaters en bioscopen zijn voorlopig gesloten. We raden je aan op de website van de locatie te kijken wat de maatregelen zijn.
  • Op markten is het dragen van een mondkapje sowieso verplicht.

Winkels

Winkels en supermarkten zijn open, maar er gelden mogelijk wel beperkingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Restaurants

Restaurants zijn vanwege een toename van de besmettingen voorlopig gesloten.

Hotel protocollen

Hotels zijn geopend in Hongarije, er kunnen mogelijk beperkingen gelden in het aantal toegestane gasten en in de faciliteiten die beschikbaar zijn. Daarnaast kan het zijn dat hotels geen toeristen mogen verwelkomen.

LET OP! Door de vele corona maatregelen kunnen hotels er op individueel niveau voor kiezen om faciliteiten tijdelijk niet of minder beschikbaar te stellen. Zo kan een hotel er zelf bijv. voor kiezen à la carte- i.p.v. buffetmaaltijden te serveren.

Vervoer

  • Voor het aantal personen in (huur)auto’s gelden geen specifieke regels. Er wordt wel aangeraden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat passagiers alleen achterin kunnen zitten.
  • Het openbaar vervoer rijdt. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht. Dit geldt niet voor kinderen onder de 7 jaar.
  • In Boedapest is het daarnaast verplicht om ook in taxi’s een mondkapje te dragen.

Overige corona maatregelen in Hongarije

Als je de corona maatregelen in Hongarije niet naleeft kun je een boete krijgen. Deze ligt tussen de € 15,- en € 1.500,-.

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen