Corona maatregelen Griekenland

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Griekenland voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Griekenland worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 15 maart 2021.

Reisadvies Griekenland

Vanwege een toename in het aantal besmettingen en de lockdown geldt voor heel Griekenland code oranje. Bij thuiskomst uit Griekenland dien je tien dagen in quarantaine te gaan.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Griekenland te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Griekse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Griekenland reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Griekse overheid

  • Alle reizigers naar Griekenland (van 10 jaar en ouder) zijn verplicht om een negatieve PCR-test (coronatest) te kunnen laten zien bij boarding en bij de lokale douane. Het geprinte testcertificaat mag bij aankomst in Griekenland niet meer dan 72 uur oud zijn. Houd bij het inplannen van de test dus te allen tijde de geplande aankomsttijd in Griekenland aan.
  • Alle reizigers (18+) moeten daarnaast minimaal 24 uur voor vertrek een speciaal online formulier invullen (PLF: Passenger Locator Form) met o.a. hun contactgegevens en recent bezochte landen. Wij adviseren families om één formulier in te vullen. Na het invullen van dit formulier ontvang je de dag voor vertrek een QR-code per e-mail. Deze dien je op je telefoon of per e-mail te laten zien. Meer weten over dit formulier? Check dit artikel.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Griekenland verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming, stad of eiland verschillen.
Social distancing 1,5 meter
Mondkapjesplicht Vanaf 3 jaar, in publieke binnenruimtes
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen wel toegestaan.
Winkels Alleen essentiële winkels zijn open. Er zijn afstandsregels en er kan een beperkt aantal mensen toegelaten zijn.
Stranden Open. Er moet voldoende afstand zijn tussen ligbedjes en parasols.
Hotels Hotels moeten een Health Certificate hebben van de Griekse overheid. Hotels moeten een doktersservice in huis of op verzoek hebben. Zo kan er direct actie worden ondernomen bij een vermoeden van corona. Bij zwembaden geldt dat massa’s mensen moeten worden voorkomen. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, nationale monumenten en theaters zijn vanwege de lockdown gesloten. Kijk zodra deze weer open zijn op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer In touringcars, taxi’s en transfers gelden beperkingen op de capaciteit. In huurauto’s geldt mogelijk een limiet qua inzittenden; neem contact op met de verhuurder.
Avondklok Op dit moment geldt er een avondklok van 21.00 tot 05.00 uur.
Goed om te weten!
Het overtreden van de coronaregels kan je op een boete van € 150,- komen te staan.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen