Corona maatregelen Egypte

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Egypte voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Egypte worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 4 maart 2021.

Reisadvies Egypte

Voor Egypte geldt een oranje reisadvies. Dat betekent dat je bij terugkomst uit het land tien dagen in quarantaine moet.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Egypte te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Egyptische overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Egypte reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Egyptische overheid
Reizigers naar Egypte moeten bij aankomst een negatieve coronatest (PCR-test) laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Kinderen onder de 6 jaar zijn vrijgesteld van de test. Je hebt hiervoor twee opties.

  • Ten eerste – en deze optie bevelen wij ten zeerste aan, het biedt de meeste zekerheid – kun je vanaf 72 uur voor aankomst in Egypte een PCR-test laten doen. Het certificaat van de negatieve uitslag dien je bij aankomst te laten zien. Dit certificaat moet aan een aantal eisen voldoen:
  1. Het PCR-certificaat moet in het Engels zijn en uiterlijk 72 uur voor aankomst zijn uitgegeven
  2. Het PCR-certificaat moet een duidelijke laboratoriumstempel en handtekening van de arts hebben
  3. Het PCR-certificaat moet een watermerk of QR-code bevatten die de testresultaten op de officiële website van het laboratorium laat zien
  4. Je moet het PCR-certificaat op papier laten zien óf via de officiële e-mail die je van het laboratorium hebt gekregen. Doorgestuurde e-mails zijn niet geldig.
  5. Het PCR-certificaat moet duidelijke klantinformatie bevatten en mag geen handgeschreven document zijn.

Als je niet aan bovenstaande eisen voldoet, moet je je ter plaatse opnieuw laten testen. Dit kan enkel op de vliegvelden van Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam.

  • De tweede optie is om ter plaatse een PCR-test te ondergaan voor ca. $ 30,- (= ca. € 25,-). Dit kan alleen op de luchthavens van Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Taba. Totdat de uitslag binnen is dien je in zelfisolatie te gaan op je hotelkamer. Als de uitslag positief is, wordt er contact met je opgenomen door de lokale gezondheidsautoriteiten en dien je in quarantaine te blijven.
  • Reizigers moeten op de vertrekluchthaven een ingevulde kopie van een zogenaamde Traveler Declaration kunnen laten zien voordat ze hun boardingpass krijgen. Hier vul je o.a. je contactgegevens en de gegevens van je zorgverzekering (met buitenlanddekking) in.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Egypte verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming en badplaats verschillen.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van mondkapjes is verplicht in het openbaar vervoer, bij banken en overheidsinstellingen, winkels, winkelcentrums en in de lobby van het hotel.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Restaurants zijn veelal open en mogen een maximaal aantal bezoekers van 50% capaciteit toelaten. Het wordt aangeraden om vooraf te reserveren.
Winkels De meeste winkels zijn open, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen m.b.t. de capaciteit.
Stranden Publieke stranden zijn gesloten. Privéstranden van hotels zijn wel open.
Hotels Alle faciliteiten in het toerisme – waaronder hotels – moeten een zogenaamd ‘Hygiene Safety Certificate’ hebben voordat ze mensen mogen ontvangen. Er wordt regelmatig gecontroleerd door het Ministerie van Toerisme of alle regels worden nageleefd. Hotels mogen een maximaal aantal gasten toelaten om de hygiëne en social distancing te kunnen blijven waarborgen. Iedere keer dat je het hotel binnenkomt word je temperatuur gemeten. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie. Mogelijk wordt om je naam en telefoonnummer gevraagd om een evt. contactonderzoek gemakkelijker te laten verlopen.
Bezienswaardigheden Musea en archeologische plekken zijn open, maar met beperkte capaciteit. De temperatuur van gasten wordt bij binnenkomst opgenomen en alle plekken worden regelmatig gedesinfecteerd.
Vervoer De capaciteit van transfers (bussen, auto’s etc.) wordt beperkt om de social distancing regels na te kunnen leven. Naast elke passagier moet een stoel vrij zijn. Voordat je het voertuig in gaat word je temperatuur opgenomen, moet je je handen desinfecteren en moet je een mondkapje opzetten.
Avondklok Er is op dit moment geen informatie bekend over een avondklok in Egypte.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen