Corona maatregelen Denemarken

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Denemarken voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Denemarken worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 3 maart 2021.

Reisadvies Denemarken

Voor Denemarken geldt op dit moment een oranje reisadvies. Bij thuiskomst dien je in quarantaine te gaan conform de regels van het RIVM.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Denemarken te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Deense overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Denemarken reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Deense overheid

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder dienen een negatieve PCR-test (coronatest) of sneltest te kunnen laten zien. De test mag niet langer dan 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. De maatregel geldt niet alleen voor vliegverkeer, maar ook voor bus-, trein-, boot- en autovervoer. Ga je met de auto naar Denemarken? Bij de grens tussen Duitsland en Denemarken wordt een testuitslag in het Nederlands niet geaccepteerd. Deze moet in een Scandinavische taal of in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans zijn. De naam van de geteste persoon, het tijdstip wanneer de test is afgenomen en wie het certificaat heeft uitgegeven moeten duidelijk vermeld zijn. Bij aankomst op een Deense luchthaven moet je (opnieuw) een sneltest doen.
  • Als je naar Denemarken reist moet je kunnen aantonen dat je daarvoor een ‘geldige reden’ hebt. Vakanties vallen niet onder geldige redenen.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Denemarken verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad verschillen.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Het gebruik van mondkapjes is o.a. verplicht op luchthavens, in supermarkten, winkelcentra, ziekenhuizen en in het openbaar vervoer.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen wel toegestaan.
Winkels (Kleine) winkels en supermarkten zijn open. Er zijn wel afstandsregels en er kan een beperkt aantal mensen toegelaten zijn. Voor grotere winkels dien je vooraf een tijdslot te reserveren. Winkelcentra blijven gesloten.
Stranden Open.
Hotels De meeste hotels zijn open. Voor zover bekend is er – naast de social distancing-regels en hygiëne voorschriften – geen apart protocol opgesteld door de overheid voor hotels. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, nationale monumenten en theaters zijn vanwege de lockdown gesloten. Andere bezienswaardigheden (waaronder dierentuinen) kunnen wel geopend zijn. Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden. Het kan mogelijk zijn om een negatieve PCR-test te laten zien.
Vervoer Het wordt aangeraden het openbaar vervoer te vermijden als dit kan. Maak je er toch gebruik van? Probeer dan zoveel mogelijk afstand tot anderen te bewaren. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Het openbaar vervoer rijdt in principe volgens schema, maar je kunt er niet met contant geld betalen.
Avondklok Op dit moment is er geen informatie bekend over een eventuele avondklok in Denemarken.
Goed om te weten!
Als je je niet aan de regels houdt m.b.t. afstand en hygiëne kun je een boete verwachten van ca. € 180,-.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen