Corona maatregelen Curaçao

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Curaçao voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Curaçao worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 8 juni 2021.

Reisadvies Curaçao

Voor Curaçao geldt op dit moment een geel reisadvies.

Omdat Curaçao niet langer als hoogrisico-gebied wordt gezien, is quarantaine bij thuiskomst niet meer nodig. Je hoeft ook geen negatieve PCR-test voor de terugweg meer te hebben.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Curaçao te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de lokale overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Curaçao reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Curaçaose overheid

  • Je dient – zoals altijd – een digitale immigratiekaart in te vullen voor jouw reis naar Curaçao. Dat doe je via dicardcuracao.com.
  • Daarnaast dien je een negatieve PCR-test (coronatest) te kunnen laten zien, die je via bovenstaande website moet uploaden. Deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen zijn bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Neem ook altijd een geprint exemplaar mee, daar kan naar gevraagd worden bij de douane op Curaçao.
  • Via dicardcuracao.com dien je minimaal 48 uur voor vertrek ook nog een zogenaamde Passenger Locator Card in te vullen met je contactgegevens. Neem tijdens je reis een geprinte versie mee.
  • Alle reizigers die vanuit een hoogrisicoland naar Curaçao komen – waaronder Nederland en België – moeten op de derde dag van hun vakantie nog een coronatest (antigeentest) ondergaan. Tijdens het invullen van je digitale immigratiekaart (ten minste 48 uur voor vertrek!) moet je een afspraak voor deze coronatest regelen en ervoor betalen. Neem ook een geprint bewijs mee dat je de test hebt geregeld, hier kan om gevraagd worden bij aankomst op Curaçao.
  • Tot slot moet je een reisverzekering met internationale dekking hebben afgesloten. Deze regel je gemakkelijk via onze partner Allianz. Ook je zorgverzekering moet met internationale dekking zijn. Mogelijk moet je dit bij aankomst kunnen aantonen.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Curaçao verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig.
Social distancing 2 meter
Mondkapjesplicht Op plekken waar het niet mogelijk is om voldoende afstand te bewaren is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is daarnaast verplicht voor volwassenen om in winkels, supermarkten en het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Restaurants mogen op terrassen gasten ontvangen, wel met een beperkte capaciteit.
Winkels Alleen essentiële winkels zijn geopend.
Stranden Stranden zijn beperkt geopend.
Hotels Alle hotels mogen open volgens het ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’-protocol van Curaçao. Dit betekent dat een verblijf in het hotel heerlijk ontspannen moet zijn, maar tegelijkertijd wel veilig. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Kijk altijd op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden en of deze geopend is.
Vervoer Pendelbussen worden volgens strikte protocollen schoongemaakt. Passagiers krijgen een stoel toegewezen en dienen te allen tijde een mondkapje te dragen. Er kan alleen gebruik gemaakt worden van officiële taxi’s.
Avondklok Er is geen avondklok meer op Curaçao.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen