Corona maatregelen Bulgarije

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Bulgarije voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Bulgarije worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 18 maart 2021.

Reisadvies Bulgarije

Voor Bulgarije geldt op dit moment een oranje reisadvies. Bij thuiskomst dien je in quarantaine te gaan conform de regels die het RIVM heeft vastgesteld.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Bulgarije te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de Bulgaarse overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Bulgarije reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de Bulgaarse overheid

  • Alle reizigers dienen een negatieve PCR-test te kunnen laten zien bij aankomst in Bulgarije. De test moet binnen 72 uur voor aankomst zijn afgenomen en op het afreisdocument moeten in ieder geval je naam (zoals in paspoort), contactgegevens van het testinstituut, datum van de test, type test (PCR) en het resultaat (negatief) staan.
  • De Bulgaarse overheid verplicht alle reizigers een formulier in te vullen. Deze moet je uitprinten en meenemen op reis. Elke passagier moet ook een formulier invullen als ze het land binnenkomen. Hier vul je o.a. je contactinformatie in. We raden je aan ook hiervan een ingevuld exemplaar mee te nemen op reis. Daarnaast moet je een boekingsbevestiging kunnen laten zien van de accommodatie waar je verblijft.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
De Nederlandse overheid treft ook maatregelen om te zorgen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus niet mee naar huis nemen. Hierdoor kunnen er voor jouw reis extra verplichtingen zijn. We adviseren je onderstaande link goed door te lezen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Bulgarije verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig. Daarnaast kunnen de maatregelen per bestemming of stad.
Social distancing 1,5 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van mondkapjes is verplicht in openbare ruimtes, openbaar vervoer en ook buiten in drukke omgevingen.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Gesloten. Maaltijden bezorgen en afhalen is wel toegestaan.
Winkels Winkels zijn veelal gesloten. Er kunnen beperkingen gelden op de capaciteit.
Stranden Stranden zijn open in Bulgarije. Er moet minimaal 20 m² ruimte per parasol en twee strandbedjes zijn.
Hotels Het Bulgaarse Ministerie van Toerisme heeft een speciaal coronaprotocol opgesteld voor hotels. Hierbij wordt in veel gevallen uitgegaan van de 1,5 meter-regel. Diverse faciliteiten en diensten kunnen vanwege de vele corona maatregelen beperkt of niet beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea, nationale monumenten en theaters kunnen geopend zijn. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer Voor taxi’s geldt een maximaal aantal passagiers, exclusief de chauffeur zijn dit er meestal twee. Het dragen van een mondkapje is verplicht. In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje eveneens verplicht. Huur je een auto? Er geldt een maximaal aantal personen per auto. We raden je aan voorafgaand aan de reservering contact op te nemen met de verhuurder. Tijdens transfers is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen. Bovendien wordt er rekening gehouden met de social distancing regels.
Avondklok Op dit moment is er geen informatie bekend over een avondklok in Bulgarije.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen