Corona maatregelen Bonaire

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en welke papieren heb je nodig om af te reizen? We zetten de corona maatregelen in Bonaire voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Bonaire worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel en/of volledig is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 23 april 2021.

Reisadvies Bonaire

Voor Bonaire geldt een oranje reisadvies vanwege de verslechterde situatie in Nederland. Bij thuiskomst dien je tien dagen in quarantaine te gaan.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

LET OP! Indien het aangepaste reisadvies van de Nederlandse overheid of het land waarvandaan je vertrekt invloed heeft op jouw vakantie nemen we uiteraard contact met je op.

Benodigde papieren m.b.t. corona

Om naar Bonaire te reizen in coronatijd heb je een aantal reispapieren en -documenten nodig. Deze kunnen door zowel de Nederlandse overheid als de lokale overheid verplicht zijn gesteld.

LET OP! We adviseren je onderstaande informatie goed te lezen. Het niet in het bezit hebben van de juiste papieren en documenten kan leiden tot o.a. weigering op de vlucht. Onderstaande informatie is gebaseerd op het advies van de Nederlandse overheid. Als je vanuit Duitsland of België naar Bonaire reist, kunnen er andere regels gelden en extra documenten benodigd zijn. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste documenten.

Verplichtingen vanuit de lokale overheid

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten bij vertrek en/of aankomst een verklaring van één of twee negatieve coronatest(s) (NAAT(PCR)-test) kunnen laten zien. Je hebt hiervoor twee opties:
    1. Een enkele NAAT(PCR)-test die bij vertrek maximaal 24 uur oud is.
    2. Een negatieve NAAT(PCR)-test die bij aankomst maximaal 72 uur oud is én een negatieve sneltest die bij vertrek maximaal 4 uur oud is.
    Je dient de test(en) te doen bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Neem altijd een geprint exemplaar van de verklaring mee. Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Reizigers naar Bonaire dienen een Health Declaration Form in te vullen. Hier geef je o.a. je contactgegevens door. Dit formulier dient binnen 48 uur voor aankomst ingevuld te worden.
  • Je moet een reisverzekering met internationale dekking hebben afgesloten. Deze regel je gemakkelijk via onze partner Allianz. Ook je zorgverzekering dient met internationale dekking te zijn. Mogelijk moet je dit bij aankomst kunnen aantonen.
  • Bij aankomst op Bonaire word je opgewacht door een team van de Afdeling Publieke Gezondheid. Zij overhandigen je een gezondheidsverklaring die je dient in te vullen en ondertekenen.

Verplichtingen vanuit de Nederlandse overheid
Vanuit de Nederlandse overheid is het o.a. verplicht dat je een gezondheidsverklaring meeneemt op reis. Ook is het in veel gevallen verplicht een PCR-test voor terugkeer naar Nederland af te laten nemen.

Bekijk alle informatie over deze verplichtingen

LET OP! Vlieg je terug op een luchthaven buiten Nederland? Check dan ook bovenstaande link om te kijken wat voor jouw reis van toepassing is. Heb je niet de juiste documenten, dan kun je geweigerd worden op de vlucht.

Overige corona maatregelen

Om het coronavirus terug te dringen heeft Bonaire verschillende maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen m.b.t. jouw vakantie.

LET OP! Onderstaande informatie is aan veranderingen onderhevig.
Social distancing 1,5 meter
Mondkapjesplicht Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, publieke binnenruimtes en in winkels. Daarnaast is het verplicht als je niet voldoende afstand kunt houden.
Algemene informatie over mondkapjes
Restaurants Horecagelegenheden zijn open tot 22.00 uur.
Winkels Winkels zijn geopend op Bonaire.
Stranden Stranden zijn open. Er gelden mogelijk wel beperkingen op de capaciteit.
Hotels Hotels zijn veelal geopend op Bonaire. Er worden maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daardoor kunnen sommige faciliteiten niet of beperkt beschikbaar zijn.
Excursies Er gelden mogelijk beperkingen qua capaciteit. Neem contact op met de organisator van de excursie voor meer informatie.
Bezienswaardigheden Musea en bezienswaardigheden zijn met beperkingen open. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid welke maatregelen er gelden.
Vervoer In het openbaar vervoer en in transferbussen dien je een mondkapje te dragen. Het is mogelijk om een auto te huren. Vraag bij de verhuurder naar de eventuele beperkingen.
Avondklok Er is geen avondklok op Bonaire.

Bekijk voor de meest actuele stand van zaken ook altijd de volgende links:

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen