Corona maatregelen Bonaire

Wat zijn de maatregelen m.b.t. COVID-19 op je vakantiebestemming en wat merk je ervan in hotels? We zetten de corona maatregelen in Bonaire voor je op een rij. Zo kun je goed voorbereid op vakantie gaan!

LET OP! De hieronder vermelde corona maatregelen voor Bonaire worden regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel is. Houd er rekening mee dat deze informatie van toepassing is op de huidige situatie en dat dit anders kan zijn ten tijde van jouw vertrekdatum. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Check ook altijd de website van jouw luchtvaartmaatschappij ten aanzien van de actuele regelgeving voor de vlucht.
Laatste update: 5 november 2020.

Algemene situatie m.b.t. corona

Bonaire sloot in het beginstadium van de coronapandemie direct het luchtruim voor buitenlanders. Het eiland ging niet in een strenge lockdown; enkel scholen, kerken, sportclubs en seksclubs moesten hun deuren sluiten en groepsvorming werd verboden.

Reisadvies & toeristenbeleid

Het reisadvies voor Bonaire is vanwege een afname in het aantal besmettingen aangepast naar code geel. Dat betekent dat vakanties naar het Caribische eiland weer mogelijk zijn.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Benodigde papieren m.b.t. corona

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verplicht het vakantiegangers die van en naar het buitenland reizen een gezondheidsverklaring in te vullen. Als reiziger (ook kinderen!) dien je deze de hele reis bij je te hebben, ongeacht of je per vliegtuig of auto reist.

Download het formulier

LET OP! Voor de terugreis dien je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie.

Daarnaast moet je bij aankomst een verklaring van een negatieve coronatest (PCR-test) kunnen laten zien. Je dient de test maximaal 72 uur voor vertrek te doen bij een door het RIVM goedgekeurde instelling. Neem altijd een geprint exemplaar van de verklaring mee.

Reizigers naar Bonaire dienen een Health Declaration Form in te vullen. Hier geef je o.a. je contactgegevens door. Dit formulier dient binnen 48 uur voor aankomst ingevuld te worden.

Je moet een reisverzekering met internationale dekking hebben afgesloten. Deze regel je gemakkelijk via onze partner Allianz. Ook je zorgverzekering dient met internationale dekking te zijn. Mogelijk moet je dit bij aankomst kunnen aantonen.

Bij aankomst op Bonaire word je opgewacht door een team van de Afdeling Publieke Gezondheid. Zij overhandigen je een gezondheidsverklaring die je dient in te vullen en ondertekenen.

LET OP! Reis je met TUI of Corendon naar Bonaire? Dan biedt de reisorganisatie – onder speciale voorwaarden – de PCR-test mogelijk gratis of voordeliger aan. Neem contact met ons op voor meer informatie. De snelste manier is via Facebook Messenger.

Social distancing

Net als in Nederland speelt social distancing ook Bonaire een rol. Doorgaans wordt hierbij een afstand van 1,5 meter aangehouden.

Het dragen van een mondkapje is – net als in Nederland – verplicht in het openbaar vervoer. Daarnaast is het verplicht voor volwassenen en kinderen om een mondkapje te dragen als de social distancing-regels niet kunnen worden nageleefd.

Medische maatregelen

  • Heb je klachten of symptomen die lijken op het coronavirus? Neem dan onmiddellijk contact op met het lokale nummer 777 2239 of met een huisarts op Bonaire. Volg altijd de adviezen van de lokale gezondheidsautoriteiten op.
LET OP! Omdat Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland is, gelden er dezelfde corona maatregelen als bij ons. Winkels, restaurants, stranden en hotels zijn – deels met beperkingen – geopend.

Corona maatregelen op andere vakantiebestemmingen

Bekijk de corona maatregelen op meer vakantiebestemmingen