In de reiswereld wordt doorgaans gewerkt met twee betalingen; een aanbetaling en een restantbedrag. Wat voor jou geldt, is afhankelijk van het moment van boeken én het type reis dat je hebt geboekt. Hieronder geven we graag meer informatie over de betalingen.

Hoe hoog is de aanbetaling bij last minute boekingen?

Bij reizen met vertrek binnen 6 weken is een betaling van de volledige reissom (100%) direct bij boeking verplicht. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt. Dit heeft te maken met de betalingsverplichtingen die wij hebben naar de uitvoerende reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en hotels waar we mee samenwerken.

Wat is de aanbetaling als je lang(er) van tevoren boekt?

Bij boeking buiten zes weken voor vertrek, wordt er enkel een aanbetaling gevraagd tijdens het boekingsproces. Deze aanbetaling is conform de voorwaarden die gelden voor jouw specifieke reis.

Over het algemeen worden hierbij de volgende richtlijnen gehanteerd:

  • In de meeste gevallen geldt voor een vliegvakantie een aanbetaling van 15% tot 30%, afhankelijk van de geselecteerde vakantie en de uitvoerende reisorganisatie.
  • Sinds april 2017 hebben wij ons eigen reizen aan het huidige aanbod mogen toevoegen, waar andere voorwaarden voor gelden. Voor deze (veelal erg voordelige!) reizen geldt dat je 50% van de reis dient aan te betalen tijdens boeking.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar hotels bedraagt de aanbetaling veelal 20% van de reissom.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar wooneenheden als bungalows, appartementen, stacaravans en campingstaanplaatsen bedraagt de aanbetaling veelal 30% van de reissom.

Op onze website zie je duidelijk wanneer je het bedrag in één keer moet voldoen of wanneer je alleen maar een aanbetaling hoeft te voldoen. Dit wordt weergegeven tijdens het boekingsproces.

Let op! De genoemde aanbetalingen worden nog wel verhoogd met eventuele extra opties (waaronder afgesloten verzekeringen) en het calamiteitenfonds.

Wanneer dient de restantbetaling te worden voldaan?

Wie tijdens het boeken enkel een aanbetaling heeft voldoen, dient uiterlijk 6 weken voor vertrek het restant te betalen. Hiervoor ontvangt de hoofdboeker een e-mail met betaallinks.

Bij uitblijven van de restantbetaling zal dé VakantieDiscounter tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. Bij annulering als gevolg van geen betaling is de boeker verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Zorg dus voor een tijdige betaling.