Dat hangt af van het type reis en de vertrekdatum. Bij reizen met vertrek binnen 6 weken is een betaling van de volledige reissom verplicht. Bij vertrek buiten 6 weken voor vertrek wordt er een aanbetaling gevraagd, geheel volgens de voorwaarden van de ANVR.

  • Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient in de meeste gevallen een aanbetaling van 15% tot 25% (afhankelijk van de geselecteerde vakantie en de uitvoerende touroperator) van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan, eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.
  • Sinds april 2017 hebben wij ons eigen reizen aan het huidige aanbod mogen toevoegen, waar andere voorwaarden voor gelden. Doordat wij direct de kosten voor de vlucht en het hotel doorbelast krijgen, dien je de volledige reissom te betalen. Dit betekent dat je – ongeacht wanneer je vertrekt – 100% de reis vooraf dient te betalen. Op onze website zie je duidelijk wanneer je het bedrag in één keer moet voldoen of wanneer je alleen maar een aanbetaling hoeft te voldoen.

Er zijn daarnaast nog twee uitzonderingen:

  • In geval van eigen-vervoerreizen naar hotels bedraagt de aanbetaling veelal 20% van de reissom, eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.
  • In geval van eigen-vervoerreizen naar wooneenheden zoals bungalows, appartementen, stacaravans en campingstaanplaatsen bedraagt de aanbetaling 30% van de reissom. Eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.

Bekijk de volledige ANVR voorwaarden voor meer informatie >>

Een eventueel restantbedrag (dat overblijft na aftrek van bovenstaande aanbetaling) dient ca. 6 weken voor vertrek betaald te worden. Bij uitblijven van betaling zullen eventuele vroegboekkortingen komen te vervallen of zal dé VakantieDiscounter tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. Bij annulering als gevolg van geen betaling is de boeker verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Zorg dus voor een tijdige betaling.