Het kan zijn dat een accommodatieverschaffer een waarborgsom vraagt bij het inchecken. We vertellen je hier graag meer over.

Waarom moet ik een waarborgsom betalen?

Bij sommige accommodaties – en de accommodatieverschaffer mag zelf bepalen of dit verplicht is – moet er bij aankomst een waarborgsom (ook wel borg genoemd) betaald worden. Dit bedrag is voor de accommodatieverschaffer een garantie bij schade aan de accommodatie of vermissing van faciliteiten. Wanneer je de accommodatie na afloop van de vakantie in goede staat achterlaat, ontvang je het betaalde bedrag terug.

Meer weten over de waarborgsom?

  • In sommige gevallen is een waarborgsom verplicht in de vorm van een creditcardgarantie, andere accommodaties vragen het bedrag in contanten. Wij hebben geen invloed op de vorm van betaling die gevraagd wordt.
  • gemaakte kosten (denk hierbij aan de minibar, gas, water en licht wanneer niet inbegrepen of telefoniekosten) worden aan het eind van jouw verblijf ingehouden op de borg. Dit geldt ook voor evt. schoonmaakkosten.
  • De waarborgsom is een zaak tussen u als vakantieganger en de accommodatieverschaffer. U bent zelf verantwoordelijk voor het terugkrijgen van de borg. Wij kunnen hierin niet bemiddelen tijdens of na afloop van uw vakantie.
  • De koste van de borg zijn nooit bij de reissom inbegrepen; dit zijn lokale kosten die altijd enkel bij de accommodatie afgerekend kan worden.
  • Wij weten niet van alle accommodaties of er een borg berekend wordt. Wanneer dit bekend is, wordt dit bij de beschrijving van uw vakantie aangegeven.