De naam zegt het al; voordeelkamers (en soms ook appartementen) zijn voordeliger dan de standaardkamers van de betreffende accommodatie.* Maar voordeel komt niet altijd zomaar uit de lucht vallen. Deze kunnen ook daadwerkelijk afwijken van de standaardkamers.

Een groot aantal accommodaties biedt een beperkt aantal kamers tegen een scherpe prijs aan. Deze worden voordeelkamers genoemd. In veel gevallen zijn deze kamers gelijk aan de standaardkamers, maar hier kan je niet zomaar van uitgaan.

Het kan voorkomen dat de voordeelkamers een minder gunstige ligging, een kleinere afmeting of minder faciliteiten hebben. Denk hierbij aan een kamer met minder uitzicht, een kleiner terras of geen balkon. Jouw voordeel komt dus samen met enige flexibiliteit.

Omdat voordeelkamers speciaal geselecteerde kamers zijn, is het niet mogelijk om preferenties op te geven voor deze kamers. Mocht je deze bij boeking toch doorgeven, houd er dan rekening mee dat jouw wensen niet worden ingewilligd.

* Het kan voorkomen dat een voordeelkamer tócht niet de voordeligste optie is. Dit kan gebeuren doordat er bijv. een ander kamertype in de aanbieding is. De prijsverschillen worden duidelijk aangegeven tijdens het boeken.