Het belangrijkste aan het boeken van jouw vakantie? Niet alleen dat je het hotel kiest dat bij je past én dat je de goede datum invoert, minstens net zo belangrijk is jouw naam correct invoeren. Dit kan anders voor problemen op de luchthaven zorgen. Aan de hand van richtlijnen en voorbeelden helpen we je op weg.

Welke voornaam moet ik aanhouden?

Vul je éérste naam volgens paspoort of identiteitsbewijs in en dus niet alle (doop)namen. Op een ticket past slechts een max. aantal karakters. Dit is de reden dat wij vragen om slechts je eerste naam. Jouw achternaam zou anders van het ticket kunnen vallen.

Ook het invullen van je roepnaam of je voorletters is uit den boze. Deze matchen niet met jouw paspoort en kunnen derhalve problemen opleveren bij het inchecken of boarden. Dit kan tot extra kosten leiden en in sommige gevallen zelfs tot weigering van de vlucht of het kopen  van een nieuw ticket.

Welke achternaam moet ik aanhouden?

Vul je oorspronkelijke achternaam in zoals vermeld op het paspoort of identiteitsbewijs. Dus niet de achternaam van je partner. Reizen met je getrouwde naam of ‘echtgenoot van’ is niet toegestaan.

Als de ingevulde achternaam niet overeenkomt met de oorspronkelijke achternaam in het paspoort of identiteitsbewijs, kan dat eveneens leiden tot problemen bij het inchecken of boarden.

Weetje! Heet je ‘de Boer’ of ‘de Vries’? Grote kans dat er op jouw ticket ‘deboer’ of ‘devries’ staat. Veel luchtvaartmaatschappijen doen dit om tekens te besparen. Dit kan geen kwaad. Dit geldt ook voor het ontbreken van speciale tekens, zoals de puntjes op ë.

Hebben jullie praktijkvoorbeelden?

Natuurlijk hebben we deze om jou op weg te helpen:

  • Henk Jacob Willemse –> Henk Willemse
  • Johanna Caterina de Vries-Bakker –> Johanna Bakker (de Vries = getrouwde naam)