Ieder land heeft zijn eigen regels omtrent het al dan niet doorvoeren van een visumverplichting. Het antwoord op deze vraag is dus afhankelijk van de bestemming waar je heen reist. Ook het doel en de duur van jouw reis kan een rol spelen.

Voor welke landen geldt een visumplicht?

Turkije en Egypte zijn landen waarvan de meeste mensen wel weten dat er een visum nodig is. Toch kan het voor meer bestemmingen gelden. Deze lijst is echter aan veranderingen onderhevig door dat visumverplichtingen met regelmaat veranderen. Een standaard lijst hebben we dus niet voor je. Wel sturen wij reizigers één dag na boeking een e-mail wanneer er een visumverplichting is.

Dit geldt overigens niet alleen wanneer er een visumverplichting is, maar ook wanneer je zoals voor de Verenigde Staten een ESTA moet aanvragen of zoals voor Curaçao een immigratiekaart vooraf dient in te vullen.

Hoe vraag ik een visum aan?

Ook hier helaas geen standaard antwoord op; dit verschilt namelijk per bestemmingen. Voor sommige bestemmingen dien je dit vooraf (digitaal) aan te vragen, voor andere bestemmingen geldt dat je deze ook nog direct na aankomst op de luchthaven kunt aanschaffen.

Wat zijn de kosten van een visum?

Hoewel we je graag een kosteninschatting zouden willen geven, is dit erg lastig. Ook deze verschillen per bestemming. Om je enige houvast te geven; een visum voor Turkije kost ca. $ 35,- p.p. en voor Egypte c.a. $ 30,- p.p.

Let op! De door ons verstrekte visuminformatie – zowel hier als per e-mail – geldt alleen voor reizigers met een Nederlandse nationaliteit. Heb jij een andere nationaliteit? Informeer dan bij de ambassade.