Uit onderzoek blijkt 40% van de reizigers zich vooraf niet altijd verdiept in vaccinaties. Als je op deze pagina bent belandt, hoor jij daar gelukkig niet bij. Verstandig!

Helaas hebben we geen kant-en-klaar antwoord paraat op jouw vraag of je een vaccinatie nodig hebt. Dit alles hangt samen met o.a. de vaccinaties die je al hebt, de bestemming, de reisperiode, het reisdoel en persoonlijke omstandigheden. Wij zijn niet medisch onderlegd en adviseren je daarom op de juiste plek informatie in te winnen.

Waar kan ik informatie verkrijgen over vaccinaties?

Zelf zijn we al jaren fan van Thuisvaccinatie.nl. Niet alleen geven ze advies aan huis, ook eventuele prikken worden aan huis gezet. En ze houden ook rekening met eventuele malariagebieden. Extra voordeel; afhankelijk van jouw zorgverzekering kan het ook nog eens vergoed worden. Je kunt ook informatie inwinnen via o.a. de huisarts of GGD.

Heb ik vaccinaties nodig voor reizen binnen Europa?

Hier gaan veel reizigers de mist in; in ontwikkelde landen hoeft dit toch niet? Mis! Voor landen als Turkije en Bulgarije wordt bijv. wel Hepatitis A en DTP aangeraden. Hetzelfde geldt voor Kroatië en Slovenië. Ook voor een vakantie dichterbij huis raden we je daarom aan informatie in te winnen.

Hoe zit het met last minute vaccinaties?

Waar vroeger een voorbereiding van minimaal 6 tot 8 dagen gewenst was, is dat tegenwoordig minder van belang. Hoewel voor de meest voorkomende vaccinaties (hepatitis A en DTP) minimaal 2 weken van tevoren wordt geadviseerd, is dit zelfs op de dag van vertrek nog mogelijk.