Nee, in 90% van de gevallen is ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. We lichten dit graag even toe & vertellen je hoe je kunt zien wat er voor jouw vakantie geldt.

Waarom ruimbagage vaak niet is inbegrepen bij de reissom

Van oudsher zijn veel vakantiegangers gewend dat ruimbagage kosteloos meegenomen kon worden. Sinds enkele jaren heeft het grootste deel van de luchtvaartmaatschappijen haar bagageregels aangepast.

Waarom? We willen met zijn allen steeds goedkoper vliegen. De prijzen van vluchten zijn daarom enorm gedaald en luchtvaartmaatschappijen moesten de broekriem steeds strakker aantrekken. Het gevolg? Ze vragen geld voor extra services naast het ticket. En dan hebben we het dus niet alleen over bijv. het reserveren van stoelen, maar ook het voor meenemen van ruimbagage.

Hoe weet je of ruimbagage is inbegrepen of niet?

Je kunt op onze website eenvoudig zien wanneer ruimbagage is inbegrepen en niet. Wanneer je op ‘Check prijzen’ klikt en naar onderen scrollt, zie je de totale optelsom van de kosten van de geselecteerde reis.

Wanneer ruimbagage is inbegrepen, zie je het volgende staan in de specificaties:

  • Handbagage inclusief
  • Ruimbagage 30 kg inclusief (waarbij het aantal kilos per reis kan afwijken)

Als ruimbagage niet is inbegrepen, wordt deze onderste optie niet getoond en enkel de informatie over de handbagage. Je vindt deze zelfde informatie overigens ook terug in latere stappen van de boeking.

Bagage direct bijboeken

Omdat we het voor jou graag inzichtelijk maken, kun je – wanneer reisbagage niet bij de reissom is inbegrepen – bij het grootste deel van onze reizen direct jouw bagage bijboeken tijdens de boeking. Je kunt eenvoudig het aantal kilo’s selecteren en ziet direct wat het kost.

Helaas is dit niet bij alle reizen mogelijk. In dat geval krijg je in de boekingsbevestiging alle informatie over het bijboeken van bagage en evt. anders extra services. Wil je voorafgaande aan de boeking precies weten welke kosten de ruimbagage met zich meebrengt? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

Achteraf ruimbagage bijboeken

Heb je tijdens het boeken geen ruimbagage bijboeken, maar wil je dit achteraf toch wel graag? In jouw boekingsbevestiging vind je meer informatie over het alsnog bijboeken. Neem gerust contact op met onze klantenservice wanneer je er niet uitkomt.