Online inchecken is een van de extra services die luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig bieden. Maar hoe doe je dit? En kan dit altijd? We voorzien je op deze pagina graag van de juiste informatie.

Is online inchecken altijd mogelijk?

Nee, helaas. Er zijn luchtvaartmaatschappijen die deze optie nog niet aanbieden. Ook kan het zijn dat jouw ticket als groepsticket is ingekocht (wat de kosten van jouw reis aanzienlijk lager heeft gemaakt). Dan is online inchecken ook niet mogelijk.

Hoe kan ik online inchecken?

Wanneer je bij ons een reis hebt geboekt, ontvang je direct hierna een boekingsbevestiging per e-mail. In deze bevestiging vind je – wanneer online inchecken mogelijk is voor jouw vlucht – de inloggegevens om dit zelf te doen. Vanaf welk moment dit kan, vind je ook terug in deze e-mail.

Ook krijg je – wanneer online inchecken mogelijk is – inloggegevens van ons waarmee jezelf jouw stoel kan reserveren of vooraf kan inchecken.

Kost online inchecken extra geld?

Nee. Online inchecken is gratis, bij veel maatschappijen vanaf ca. 24 tot 48 uur voor vertrek. In sommige gevallen is eerder inchecken wel mogelijk, maar dan enkel in combinatie met een stoelreservering. Voor de stoelreservering dien je dan wel te betalen.

Ben ik verplicht om online in te checken?

Doorgaans is online inchecken geen verplichting. Je kunt in de meeste gevallen ook nog gewoon inloggen op de luchthaven. Houd er dan wel rekening mee dat er minder beschikbare plekken zijn om uit te kiezen.

Voor enkele luchtvaartmaatschappijen – waaronder Ryanair en EasyJet – geldt dat vooraf inchecken wel verplicht is. Meer informatie hierover vind je in de reisbescheiden. Vergeet dit ook niet te doen; je loopt het risico een boete te krijgen op de luchthaven.

Goed om te weten!

Omdat het online inchecken plaatsvindt bij de luchtvaartmaatschappij hebben we hier geen enkel zicht op en kunnen we je hierin ook niet ondersteunen bij problemen. We kunnen je uiteraard wel op weg helpen als je niet weet hoe of waar online in te checken. Neem dan contact op met onze klantenservice.