Online inchecken en/of het maken van stoelreserveringen is een optie die steeds meer luchtvaartmaatschappijen zijn gaan aanbieden de afgelopen jaren. We vertellen je graag meer over deze opties.

Extra services vanuit luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen jaren de broekriem strak moeten aantrekken; de moordende concurrentie in ticketland zorgden voor teruglopende inkomsten. Om deze reden is bijvoorbeeld het meenemen van ruimbagage al enkele jaren veelal tegen betaling.

Dit geldt ook voor andere extra services van luchtvaartmaatschappijen, waaronder het online inchecken en maken van stoelreserveringen. Houd dus altijd rekening met extra kosten. Dit zijn overigens ook geen verplichte kosten; je hoeft geen gebruik te maken van deze services.

Is online inchecken en stoelen reserveren altijd mogelijk?

Nee. Er zijn luchtvaartmaatschappijen die deze optie nog niet aanbieden. Ook kan het zijn dat jouw ticket als groepsticket is ingekocht (wat de kosten van jouw reis aanzienlijk lager heeft gemaakt). Dan zijn deze opties ook niet mogelijk.

Wanneer je bij ons een reis hebt geboekt, ontvang je direct hierna en boekingsbevestiging. Hierin staat meer over de mogelijkheden voor jouw vlucht. Ook krijg je – wanneer van toepassing – inloggegevens van ons waarmee jezelf jouw stoel kan reserveren of vooraf kan inchecken.

>> Meer over stoelen reserveren