Over het algemeen kun je inchecken vanaf 16.00 uur in de accommodatie, op de laatste dag dien je deze tussen 10.00 en 12.00 uur te verlaten. Dit is conform internationale regels, al kunnen accommodaties ervoor kiezen hier licht van afwijken.

Is een vroege check-in of late check-out mogelijk?

Kom jij vroeger dan de inchecktijd aan? Vraag dan bij het hotel of de kamer eerder beschikbaar is. Wanneer deze al is schoongemaakt, is dit vaak geen probleem.

Wanneer jouw vlucht pas laat op de dag vertrekt, kan het fijn zijn om de kamer langer aan te houden. Als er geen andere boekingen zijn, is dit in sommige gevallen mogelijk. Houd er wel rekening me dat dit extra kosten met zich mee kan brengen. Voor deze kosten ben je zelf verantwoordelijk.

Let op! Bovenstaande beschikbaarheid (vervroegd inchecken of later uitchecken) is afhankelijk van de beschikbaarheid ter plaatse. We kunnen hierover vooraf geen informatie verstrekken of beloftes doen. Je dient dit ter plaatse te informeren.

Kan ik nog gebruik maken van de alll inclusive-formule?

Houd er rekening mee dat deze richtlijnen voor het in- en uitchecken ook gelden voor de verzorging; jouw all inclusive concept gaat in vanaf het moment van inchecken tot het moment van uitchecken. Jouw recht op eten & drinken vervalt officieel buiten deze tijden.

Er zijn hotels die hier soepel mee omgaan en jou het all inclusive bandje ook buiten deze tijden gewoon laten dragen. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan naar de mogelijkheden om de all inclusive optie te vervroegen of te verlengen. Houd er hierbij rekening mee dat r een vergoeding gevraagd kan worden.

Meer weten over in- en uitchecken?

  • Zijn er geen kamers vroeger beschikbaar of kun je de kamer niet langer aanhouden? Veel accommodaties bieden een afgesloten bagageruimte om de koffers te stallen en ook zijn er vaak douche- en omkleedmogelijkheden.
  • Hoewel het niet vastgelegd is en de accommodatie er ook van af kan wijken, is het in de meeste gevallen wel mogelijk om buiten de in- en uitchecktijden gebruik te maken van andere faciliteiten. Neem dus gerust na aankomst een verfrissende duik in het zwembad als de kamer nog niet beschikbaar is.
  • Heb je een late vlucht en check je pas in buiten de openingstijden van de restaurants en/of bars? De accommodatie is niet verplicht maaltijden of drankjes voor je te regelen. Zij zijn immers niet verantwoordelijk voor jouw vluchttijden.