De aanbetaling hangt af van het type reis en uw vertrekdatum. Bij reizen met vertrek binnen 6 weken is de aanbetaling meteen de volledige reissom. Bij vertrek buiten 6 weken gelden veelal de volgende voorwaarden:

  • Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 15% tot 30% (afhankelijk van de geselecteerde vakantie en uitvoerende touroperator) van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan, eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.
  • Sinds april 2017 hebben wij ons eigen reizen aan het huidige aanbod mogen toevoegen, waar andere voorwaarden voor gelden. Doordat wij direct de kosten voor de vlucht en het hotel doorbelast krijgen, dien je de hier een hogere aanbetaling te betalen. Voor deze reizen geldt doorgaans aanbetaling van 50%. In een enkel geval geldt hier een aanbetaling van 100% voor.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar hotels bedraagt de aanbetaling doorgaans 20% van de reissom, eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar wooneenheden zoals bungalows, appartementen, stacaravans en campingstaanplaatsen bedraagt de aanbetaling 30% van de reissom. Eventueel verhoogd met de kosten voor afgesloten verzekeringen en reserveringskosten.

Bekijk de volledige ANVR voorwaarden voor meer informatie >>

De restantbetaling (reissom minus aanbetaling) dient ca. 42 dagen voor vertrek betaald te worden. Bij uitblijven van betaling zullen eventuele vroegboekkortingen komen te vervallen of zal dé VakantieDiscounter tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. Bij annulering als gevolg van geen betaling is de boeker verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Zorg dus voor een tijdige betaling.