De hoogte van de aanbetaling hangt af van het type reis en uw vertrekdatum. Bij reizen met vertrek binnen 6 weken is de aanbetaling meteen de volledige reissom. Bij vertrek buiten 6 weken gelden de onderstaande richtlijnen.

Welke aanbetaling geldt er voor welke reis?

  • In de meeste gevallen geldt voor een vliegvakantie een aanbetaling van 15% tot 30%, afhankelijk van de geselecteerde vakantie en de uitvoerende reisorganisatie.
  • Sinds april 2017 hebben wij ons eigen reizen aan het huidige aanbod mogen toevoegen, waar andere voorwaarden voor gelden. Voor deze (veelal erg voordelige!) reizen geldt dat je 50% en soms zelfs 100% van de reis dient aan te betalen tijdens boeking.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar hotels bedraagt de aanbetaling veelal 20% van de reissom.
  • In geval van eigen vervoer-reizen naar wooneenheden als bungalows, appartementen, stacaravans en campingstaanplaatsen bedraagt de aanbetaling veelal 30% van de reissom.
  • Boek jij een last minute vakantie met vertrek binnen zes weken? Dan wordt er gevraagd om een 100% betaling van jouw reis.

De genoemde aanbetalingen worden nog wel verhoogd met eventuele extra opties (waaronder afgesloten verzekeringen) en het calamiteitenfonds. Tijdens het boekingsproces kun je direct zien hoe hoog jouw aanbetaling is.

Wanneer dient de restantbetaling te worden voldaan?

De restantbetaling (de volledige reissom minus aanbetaling) dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te worden. Bij uitblijven van betaling zal dé VakantieDiscounter tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. Bij annulering als gevolg van geen betaling is de boeker verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Zorg dus voor een tijdige betaling.