Een simpele vraag met en moeilijk antwoord helaas. De voorwaarden verschillen namelijk per luchtvaartmaatschappij en kunnen ook nog eens afhangen van het specifieke ticket dat bij jouw vakantie hoort.

Bij dé VakantieDiscounter werken we samen met verschillende grote reisorganisaties en tientallen luchtvaartmaatschappij. Omdat voor elke reis daardoor weer andere voorwaarden gelden, vind je de regels die voor jouw hand- en ruimbagage gelden terug in de boekingsbevestiging.

Welke informatie je precies vindt in deze boekingsbevestiging? De afmetingen, het maximaal aantal kilo’s en waarvan toepassing de inloggegevens om zelf bagage bij te boeken, online in te checken of stoelen te reserveren.

Ruimbagage bijboeken?

In 90% van de gevallen is ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. In dit uitgebreide artikel lees je er alles over. Hier lees je ook hoe je kunt zien wanneer ruimbagage wél is inbegrepen.

Wanneer ruimbagage niet is inbegrepen bij de reissom is deze in veel gevallen wel direct bij te boeken tijdens het vastleggen van jouw vakantie. Je hebt dan direct inzicht in de kosten. Wel zo fijn!

Ook goed om te weten!

  • Op de website van de diverse luchtvaartmaatschappijen vind je veel informatie over hand- en ruimbagage. Houd er rekening mee dat de voorwaarden die zij hanteren voor rechtstreeks geboekte tickets af kan wijken van wanneer jouw vlucht onderdeel is van een pakketreis.
  • Wil je graag vooraf weten waar je aan toe bent qua hand- en ruimbagage? Aan de hand van de door jou uitgezochte reis kunnen onze medewerkers dit vooraf voor je uitzoeken. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.
  • Op onze boekingsbevestiging vind je geen informatie over bijzondere bagage (zoals wintersport- of duikuitrusting). Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice.