Voor alle reizen buiten Nederland is een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig.

Dé VakantieDiscounter helpt haar vakantiegangers graag met het zo goed mogelijk voorbereiden van hun reis. Als reiziger ben je echter zelf verantwoordelijk voor het meenemen van de juiste reisdocumenten en om na te gaan of deze bij vertrek nog geldig /actueel zijn. Let er hierbij op dat het voor sommige landen vereist is dat de reisdocumenten nog minimaal 6 maanden geldig moeten zijn op de dag van de retourreis of -vlucht. Voor andere landen gelden weer andere voorwaarden. Bij het boeken – en dus ook bij het verstrekken van informatie – gaan wij uit van de Nederlandse nationaliteit.

Neem in elk geval de onderstaande situaties in acht:

  • Buitenlandse partners van Nederlandse reizigers hebben soms een visum nodig. Bij het bezitten van een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit is het raadzaam zelf contact op te nemen met eigen ambassade of met die van het ontvangend (en/of transit) land.
  • Voor de Verenigde Staten dient een Esta formulier ingevuld te worden. Meer informatie is beschikbaar via E-visums.nl of de website van Esta.
  • Sinds 26 juni 2012 dienen alle kinderen van alle leeftijden in het bezit te zijn van een eigen reisdocument.
  • Vakantiegangers met een Nederlandse nationaliteit die naar Turkije gaan, zijn sinds 1 november 2014 verplicht om vooraf online een elektronisch visum voor Turkije aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ca. € 15,- per visum.
  • Kinderen dienen vanaf 26 juni 2012 in het bezit te zijn van een eigen paspoort of ID-kaart.