Sinds 1 april 2014 betaal je bij TUI fly, net als bij veel andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf/op Nederland vliegen, voor ruimbagage. Inpakstress is verleden tijd, want het is aan de vakantieganger om te bepalen hoeveel koffers en hoeveel kilo bagage gewenst is. En vergeet niet: handbagage (met een maximale afmeting van 50 x 40 x 20 mag gegarandeerd en gratis mee de cabine in.

Handbagagevoorwaarden TUI fly

  • Handbagage bij TUI fly blijft gegarandeerd aan boord als de bagage niet groter is dan 55 x 40 x 20 centimeter. Dit past namelijk in de bagagebakken boven de stoelen, of onder de stoelen. Ook mag de handbagage niet zwaarder dan 10 kilo zijn.
  • Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, worden de grotere stukken alsnog vervoerd in het vrachtruim. Hier hoeft niet voor betaald te worden, maar de handbagage is niet bij de hand. Is de handbagage groter dan de toegestane afmetingen, dan wordt deze zonder uitzondering tegen betaling in het ruim vervoerd.
  • Er is slechts 1 stuk handbagage inbegrepen. Wanneer er ook een laptop of een kleine handtas wordt meegenomen, moet ervoor gezorgd worden dat deze bij de rest van de handbagage ingepakt kan worden.
  • Bij het inchecken van de (ruim)bagage wordt de handbagage gecontroleerd door medewerkers van TUI fly. Aan de handbagage wordt dan een label bevestigd zodat de collega’s aan de gate weten dat deze is goedgekeurd.
  • Voor reizigers die enkel met handbagage reizen geldt dat er nog een check is bij de gate. Als de handbagage te groot is, wordt deze alsnog in het vrachtruim vervoerd. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van onze medewerkers én het risico op vluchtvertraging, is een vergoeding van € 50,- verplicht.
  • Uit veiligheidsoverwegingen nemen de securitymedewerkers van TUI fly scherpe voorwerpen uit de handbagage in. Let dan ook op met scheermesjes, nagelschaartjes en -vijltjes. Sinds 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) en voor vertrek vanuit Curaçao regels voor vloeistoffen in de handbagage. Meer informatie staan in de voorwaarden.
  • Op de vluchten van en naar Suriname geldt dat er maximaal 1 stuk handbagage van 10 kg mag worden meegenomen. De maximale afmeting is 20x40x50 of niet meer dan 115 cm bij elkaar opgeteld (lengte+breedte+diepte). Dit geldt voor zowel de vluchten met Surinam Airways als met TUI fly.

Bekijk alle bagagevoorwaarden van TUI fly >>

Ruimbagage bijboeken

Voor een groot deel van onze reizen is het bij boeking direct mogelijk om bagage bij te boeken. Is het niet mogelijk of wil je dit niet meteen, dan krijg je na reservering een mail met informatie om dit zelf bij te boeken.

Stoelreservering & online inchecken

  • Je hebt de mogelijkheid om voor vertrek diverse extra services te reserveren voor vluchten, zoals een stoelreservering met online inchecken, entertainment of een maaltijd.
  • Voor een vlucht vanaf Nederland zijn deze services vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek (76 uur bij vluchten buiten Europa)  te reserveren via www.tui.nl. Voor de vlucht naar Nederland kun je vanaf 5 weken tot 48 uur voor vertrek (76 uur bij vluchten buiten Europa) deze services reserveren. Gebruik bij het inloggen het reserveringsnummer zoals aangegeven op de reserveringsbevestiging.