Sinds 1 april 2014 betaal je bij TUI fly, net als bij veel andere luchtvaartmaatschappijen , voor ruimbagage. Inpakstress is verleden tijd, want het is aan de jou om te bepalen hoeveel koffers en hoeveel kilo bagage gewenst is. En vergeet niet: handbagage is nog altijd gratis!

Let op! De bagagevoorwaarden van TUI fly zijn aan veranderingen onderhevig. De richtlijnen hieronder geven je een goed beeld. Check voor de meest actuele informatie echter altijd de website van TUI.

Handbagagevoorwaarden TUI fly

Handbagage mag bij TUI fly gegarandeerd aan boord als de bagage niet groter is dan 55 x 40 x 20 centimeter. Dit past namelijk in de bagagebakken boven de stoelen, of onder de stoelen.

Handbagage max. bij TUI fly maximaal 10 kilo zijn en moet uit één stuk bestaan. Wanneer er ook een laptop of een kleine handtas wordt meegenomen, moet ervoor gezorgd worden dat deze bij de rest van de handbagage ingepakt kan worden.

Ook goed om te weten:

  • Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, worden de grotere stukken alsnog vervoerd in het vrachtruim. Hier hoeft niet voor betaald te worden. Is de handbagage groter dan de toegestane afmetingen, dan wordt deze zonder uitzondering tegen betaling in het ruim vervoerd.
  • Bij het inchecken van de (ruim)bagage wordt de handbagage gecontroleerd door medewerkers van TUI fly. Aan de handbagage wordt dan een label bevestigd zodat de collega’s aan de gate weten dat deze is goedgekeurd.
  • Voor reizigers die enkel met handbagage reizen, geldt dat er nog een check is bij de gate. Als de handbagage te groot is, wordt deze alsnog in het vrachtruim vervoerd. Voor de extra handelingen en het risico op vluchtvertraging, wordt hier een vergoeding van € 50,- voor gerekend.

Check hier de uitgebreide informatie over handbagage bij TUI fly >>

Ruimbagage bij TUI fly bijboeken

Hoewel ruimbagage bij de meeste vluchten met TUI fly – voor enkele verre bestemmingen geldt een uitzondering – niet langer bij de reissom is inbegrepen is, maken we het je wel graag extra makkelijk. Dit betekent dat je in veel gevallen direct tijdens boeking jouw bagage kunt toevoegen. Je bepaalt hierbij zelf voor hoeveel kilo je gaat. Het minimum is 20 kilo.

Wanneer bagage bijboeken niet direct tijdens het maken van jouw boeking mogelijk is, ontvang je hiervoor instructies in de boekingsbevestiging. Deze ontvang je per e-mail na jouw boeking. Bagage bijboeken kan in dat geval tot 24 uur voor vertrek. Daarna is dit enkel – tegen hogere kosten – op de luchthaven mogelijk.

Stoelreservering & online inchecken

Je hebt de mogelijkheid om voor vertrek diverse extra services te reserveren voor vluchten, waaronder een stoelreservering met online inchecken en op lange vluchten entertainment of een maaltijd.

Voor een vlucht vanaf Nederland zijn deze services vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek. Voor vluchten naar Amerika, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Mexico kun je tot geldt dat dit tot 74 uur voor vertrek kan. Voor de vlucht terug naar Nederland kan dit vanaf 5 weken tot 48 uur voor vertrek. Ook hiervoor geldt 74 uur voor de genoemde verre bestemmingen.

Gebruik bij het inloggen voor deze services van TUI fly het reserveringsnummer zoals aangegeven op de reserveringsbevestiging.