Sinds 1 april 2014 betaal je bij Transavia, net als bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, voor ruimbagage. Inpakstress is verleden tijd, want het is aan de jou om te bepalen hoeveel koffers en hoeveel kilo bagage gewenst is. En vergeet niet: handbagage is nog altijd gratis!

Let op! De bagagevoorwaarden van Transavia zijn aan veranderingen onderhevig. De richtlijnen hieronder geven je een goed beeld. Check voor de meest actuele informatie echter altijd de website van Transavia.

Wat zijn de voorwaarden voor handbagage bij Transavia?

Je mag per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg meenemen. Dat mag een trolley óf een tas zijn. Naast dat er regels zijn voor gewicht, zijn deze er ook voor de afmeting:

  • Handbagage binnen het formaat van 45 x 40 x 25 cm gaat gegarandeerd mee in de cabine. Deze past immers onder de stoel voor je.
  • Handbagage tot 55 x 40 x 25 cm is ook toegestaan, maar als de bagagevakken vol zijn, wordt jouw trolley alsnog (gratis!) in het ruim vervoerd.
  • Voldoet jouw handbagage niet aan de gestelde eisen? Dan wordt jouw handbagage automatisch omgezet naar (betaalde) ruimbagage. Wanneer dit bij de gate gebeurt, zijn hier extra kosten mee gemoeid.

Check hier de uitgebreide informatie over handbagage bij Transavia >>

Hoe kan je ruimbagage bij Transavia bijboeken?

Bij een groot deel van onze reizen kan dit direct bij boeking. Is het niet mogelijk of wil je dit niet meteen, dan vind je in de boekingsbevestiging – die je direct na het boeken van jouw reis ontvangt – instructies hoe je dit zelf eenvoudig kunt doen.

Transavia maakt voor het bijboeken van ruimbagage een onderscheid in de chartervluchten en lijndienstvluchten. De kosten voor ruimbagage zijn hoger voor de lijndiensten. Ook kunnen de kosten zoals getoond op de website van Transavia afwijken; dit zijn de kosten wanneer je bij hen rechtstreeks een ticket boekt. Voor een pakketreis kunnen andere tarieven gelden.  Wanneer je de exacte tarieven voor een specifieke Transavia-vlucht vooraf wenst te weten, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ook goed om te weten:

  • Ruimbagage online bijboeken kan tot het moment van online inchecken. Wanneer je al bent ingecheckt, kan dit enkel nog op de luchthaven tegen hogere kosten.
  • Voor enkele vluchten met Transavia geldt dat ruimbagage wel is inbegrepen. Je ontvangt hierover informatie in de bevestigingsmail.

Check hier de uitgebreide informatie over ruimbagage bij Transavia >>

Hoe zit het met stoelreserveringen & online inchecken bij Transavia?

Met de inloggegevens die je van ons krijgt, kun je niet alleen ruimbagage bijboeken, maar ook een stoelreservering maken (3 weken tot 48 uur voor vertrek) of online inchecken (24 tot 3 uur voor vertrek).

  • Houd er rekening mee dat er aan het maken van een stoelreservering kosten verbonden zijn. Dit is dan ook geen verplichting. Wel raden we het aan als je zeker wilt zijn van een plek naast elkaar óf op een specifieke plek in het vliegtuig.
  • Voor de vluchtnummers 5000 t/m 6999 is het helaas niet altijd mogelijk om vooraf een stoelreservering te maken of online in te checken. Voor deze vluchten gelden vaak ook afwijkende bagagevoorwaarden.
  • Houd er rekening mee dat de inlogcode die je van ons toegestuurd krijgt niet direct werkt. Hier kan 24 uur overheen gaan.