Sinds 1 april 2014 betaal je bij Corendon, net als bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, voor ruimbagage. Inpakstress is verleden tijd, want het is aan de jou om te bepalen hoeveel koffers en hoeveel kilo bagage gewenst is. En vergeet niet: handbagage is nog altijd gratis!

Let op! De bagagevoorwaarden van Corendon zijn aan veranderingen onderhevig. De richtlijnen hieronder geven je een goed beeld. Check voor de meest actuele informatie echter altijd de website van Corendon.

Wat zijn de voorwaarden voor handbagage bij Corendon?

  • Het maximale gewicht voor handbagage bedraagt bij Corendon 8 kg
  • Handbagage mag niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm
  • Er is max. 1 stuk handbagage per persoon toegestaan (ook geen kleine tasjes uitgezonderd)

Hoe kan je ruimbagage bij Corendon bijboeken?

Ruimbagage is niet bij de reissom inbegrepen. Bij een groot deel van onze reizen kan je dit wel direct tijdens boeking bijboeken.

Is het niet mogelijk of wil je dit niet meteen, dan vind je in de boekingsbevestiging – die je direct na het boeken van jouw reis ontvangt – instructies hoe je dit zelf eenvoudig kunt doen. Dit vanaf 6 weken tot maximaal 5 uur voor vertrek.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal kilo’s dat u kiest. Voor alle ruimbagage bij Corendon geldt daarnaast:

  • Koffers mogen max. 89 cm hoog en 115 cm breed zijn.
  • Je mag tegen betaling maximaal 3 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen.

Biedt Corendon ook de mogelijkheid tot stoelreserveringen & online inchecken?

Met de inloggegevens kun je ook vooraf een stoel reserveren of online inchecken. Een stoelreservering is – net als het bijboeken van bagage – mogelijk vanaf 6 weken tot maximaal 5 uur voor vertrek. Online inchecken kan vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek.