Vertrek jij binnenkort op vakantie naar Cyprus? Lees dan goed onderstaande informatie door.

Vliegen naar Noord-Cyprus

De totale reisduur naar Cyprus Ercan Airport bedraagt ca. 4 uur en 45 minuten. De vluchten worden uitgevoerd door Corendon Airlines. In verband met de internationale luchtvaartregels moet er een korte stop gemaakt worden op een Turkse luchthaven. Passagiers hoeven hierbij niet over te stappen, hetzelfde toestel vliegt door naar Noord-Cyprus.

Mogelijk dient je bij vertrek in te checken voor de vlucht naar Antalya. Helaas mag op de borden op de luchthavens (nog) geen Ercan worden vermeld. Dit onder druk van de Zuid-Cypriotische autoriteiten, waar blijkbaar onze vluchten naar Noord-Cyprus politiek gevoelig liggen. Aangezien Corendon zich niet met de politiek willen bemoeien en vakantiegangers enkel een heerlijke vakantie willen bezorgen wordt Ercan dan ook niet vermeld op de borden. Uiteraard vlieg je wel naar Ercan, na een korte tussenstop op Antalya.

Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort of Europese ID kaart die bij terugkomst in Nederland nog drie maanden geldig is. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt je een gratis visum, welke drie maanden geldig is.