Vertrek jij binnenkort op vakantie naar Cuba? Lees dan goed onderstaande informatie door.

Visuminformatie

Onderstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Heeft u een andere nationaliteit, bekijk dan de visum voorwaarden op E-visums.nl of neem contact met ons op.

Bij veel van onze reizen naar Cuba is een visum inbegrepen; of dit voor jou geldt, zie je in de boekingsbevestiging. Is deze inbegrepen? Het visum wordt geleverd bij de reisbescheiden en dien je zelf in te vullen.

Houd er rekening mee dat je voor Cuba een geldig paspoort nodig hebt. Deze dient na terugkomst nog een minimale periode geldig te zijn. Check vooraf welke termijn hiervoor geldt.

Medische kosten in Cuba

Alle passagiers die naar Cuba reizen moeten beschikken over een geldige reisverzekering die medische kosten dekt in het buitenland. De door Cuba goedgekeurde Nederlandse alarmcentrales zijn ANWB, Mondial Assistance, Eurocross (o.a. Interpolis), OHRA, SAS Alarm Service, SOS International (o.a. Europeesche) en Travelcare.

Wanneer geen geldige ziektekostenverzekering kan worden getoond bij aankomst op de luchthaven dan is men verplicht om deze lokaal op Cuba aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat een Amerikaanse ziektekostenverzekering op Cuba niet wordt geaccepteerd.

Pinnen in Cuba

In Cuba is het niet mogelijk om geld op te nemen met een pinpas. Wel is het mogelijk om bij een bank geld op te nemen met creditcard (geen Diners Club of American Express kaart). Wij raden je aan om Euro’s mee te nemen en deze in uw hotel om te wisselen tegen de lokale valuta (CUC).

Vertrekbelasting

Vanaf 1 mei 2015 geldt er geen vertrekbelasting meer bij vertrek vanaf een luchthaven in Cuba. De vertrekbelasting wordt nu doorbelast via het vliegticket in Nederland.