CIJFERS

Persconferentie stemt Nederlander positief: stijging van 35% in vakantieboekingen

De laatste persconferentie heeft de reislust bij de Nederlandse consument aangewakkerd. Het afgelopen weekend zijn er 35% meer pakketreizen geboekt ten opzichte van het weekend daarvoor. Dat blijkt uit onze recente boekdata.

 In vergelijking met hetzelfde weekend in 2021 zijn er twaalf keer zoveel pakketreizen geboekt. Dat kwam bovenop het feit dat het vroegboekseizoen de eerste twee weken van het nieuwe jaar al goed van start; er waren vijf keer zoveel boekingen als dezelfde periode vorig jaar. De topbestemmingen zijn Spanje (44%), Griekenland (21%) en Turkije (8%).

Uit de data blijkt dat de meeste boekingen gedaan zijn voor het voorjaar en de zomer. Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter, vertelt dat het boekingsgedrag ook verandert: “De consument durft duidelijk steeds verder vooruit te boeken. Het aandeel last minutes wordt steeds kleiner. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis zien we zo’n grote afname in het aandeel last minutes.”