PCR-test

PCR-test Spanje slechts 48 uur geldig

Vanaf 7 juni stelt Spanje nieuwe eisen aan de PCR-test. Waar deze eerst 72 uur oud mocht zijn, is dit nu 48 uur. Dit mag nu ook in de vorm van een Rapid Antigen Test.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt hier het volgende over:

Een negatieve PCR-test (NAAT of Rapid Antigent Test) die moet zijn afgenomen binnen 48 uur voor aankomst. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.

Heeft u reeds een test gepland voor jouw vakantie ? We adviseren je te kijken of de huidige test binnen de nieuwe tijdsrichtlijnen past en anders uw afspraak te verplaatsen. Bij het testlab kan je tevens vragen naar het type antigen test en of deze is goedgekeurd door de Spaanse overheden.

Naast het afreizen met een negatieve test is het ook mogelijk om af te reizen met een vaccinatiebewijs of bewijs van herstel van een recente coronabesmetting. Check op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de voorwaarden én informeer bij de luchtvaartmaatschappij wat zij accepteren.

Bekijk het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken Bekijk alle coronamaatregelen voor Spanje

LET OP! Je bent als reiziger te allen tijde zelf verantwoordelijk om in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten. Dit artikel werd voor het laatst op 7 juni 2021 geupdate.