SGR

SGR-bijdrage voor reizigers per 1 februari 2021

Veilig en zonder risico boeken; dat is wat je als reiziger – zeker in deze onzekere tijden – het liefst wilt. Wanneer een reisorganisatie of reisbureau, zoals wij, is aangesloten bij de SGR kan dit ook. Hiervoor geldt per 1 februari 2021 een kleine bijdrage.

Wat is de SGR?

Het zal je maar gebeuren: je hebt een vakantie geboekt en bent al helemaal in de vakantiestemming. En dan komt de reisorganisatie waar je hebt geboekt (of de reisorganisatie door wie de reis wordt uitgevoerd) in financiële problemen of gaat zelfs failliet.

Weg vakantie. Weg geld. Je moet er toch niet aan denken? Maar ook als je al op je vakantiebestemming bent, kan het mis gaan omdat de reisorganisatie niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

In dit soort gevallen dekt de SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) de kosten; je komt niet met lege handen te staan of wordt op reis ook niet geconfronteerd met extra kosten.

Reizen zonder risico

Uiteraard kan de SGR dit enkel doen wanneer er genoeg geld in hun fonds zit. En om dit – ook wanneer we weer kunnen reizen – te kunnen blijven garanderen zal deze pot wel gevuld moeten blijven. Om deze reden wordt er per 1 februari een kleine SGR-bijdrage gevraagd bovenop de reissom.

De bijdrage voor pakketreizen (hotel en vlucht) is € 5,- per persoon. Indien je een autovakantie boekt, is de afdracht afhankelijk van waar je verblijft. Voor een hotel geldt dan € 5,- per boeking, boek je een vakantiehuis dan is dit € 10,- per boeking.

De SGR-bijdrage die voor jouw boeking geldt, verschijnt automatisch in de kassabon.

Uitzonderingen: hiervoor geldt geen SGR-bijdrage

  • Voor reizigers onder de twee jaar geldt geen SGR-bijdrage.
  • Wanneer de reissom p.p. van een vakantie (incl. eventuele bagage en huurauto, maar exclusief o.a. visum, verzekeringen de bijdrage voor het calamiteitenfonds) onder de € 150,- is, hoeft er eveneens geen bijdrage betaalt te worden.
  • We werken samen met een aantal Duitse reisorganisaties. Deze werken met een eigen garantiefonds. Hiervoor wordt geen bijdrage gevraagd. Je ziet deze dan ook niet terug bij boeking. Er geldt hiervoor één uitzondering; indien je bij ons een huurauto reserveert, dien je deze wel te betalen.
LET OP! De SGR-bijdrage krijg je niet terug wanneer jouw reis wordt geannuleerd of wanneer je deze zelf annuleert.