NIEUWS

Invoering vliegtaks per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 heeft de overheid een verplichte vliegbelasting ingevoerd voor passagiers die vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven. Middels dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat houdt de vliegtaks in?

De vliegtaks is door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om te bereiken dat vliegreizigers meer rekening houden met het milieu en dat de luchtvaartsector minder CO gaat uitstoten.

Nederlandse luchthavens brengen voor vluchten met vertrek vanaf 1 januari 2021 een vliegbelasting van € 7,- tot € 8,- per vertrekkende passagier (vanaf 2 jaar) in rekening. Deze belasten de luchtvaartmaatschappijen door aan de passagier, in veel gevallen via de reisorganisatie of het reisbureau.

Wat betekent dit voor u?

De vliegtaks wordt voor nieuwe boekingen automatisch meegenomen in de reissom; u merkt hier als reiziger op papier dus niets van.

Voor reizigers die reeds een vakantie hebben geboekt in 2020 heeft dit wel effect; dit bedrag zal doorbelast worden aan hen. Geldt dit voor jou? Dan ontvang je in de loop van januari van ons een e-mail met meer informatie.