Reisadviezen

Reisadvies Canarische Eilanden aangepast naar code geel

In navolging van de Belgische en Duitse overheid heeft nu ook de Nederlandse overheid het reisadvies voor de Canarische Eilanden aangepast. Het oranje reisadvies is nu verandert naar geel. Dat betekent dat reizen weer mogelijk is zonder consequenties als quarantaine bij thuiskomst.

Laatste update: woensdag 28 oktober. Inmiddels is er meer bekend over de mogelijke PCR-verplichting. We hebben dit toegevoegd aan het artikel.

Waarom is het reisadvies voor de Canarische Eilanden aangepast?

Het coronavirus is onder controle op de Canarische Eilanden; de laatste weken ligt het aantal besmettingen lager dan 50 per 100.000 inwoners (aanzienlijk lager dan op dit moment in Nederland). Een aantal dat voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken een belangrijke graadmeter is om een bestemming weer op geel te zetten.

LET OP! Niet alleen het reisadvies voor de Canarische Eilanden is aangepast naar geel, dat geldt ook voor de Griekse eilanden. Normaal loopt daar eind oktober wel het seizoen af en sluiten veel hotels hun deuren, maar wellicht blijven ze dit jaar langer geopend.

Meer mogelijkheden voor winterzon

Buiten Europa is vliegen nauwelijks mogelijk, alleen Curaçao staat op geel. Binnen Europa is winterzon altijd al een dingetje; eigenlijk heb je de meeste kans op warmte op de Canarische Eilanden. En het fijne aan deze bestemming is dat de vliegreis aanzienlijker korter is. Na minder dan 5 uur vliegen sta je op Spaanse bodem, waar je op een veilig manier (en uiteraard wel met corona maatregelen) kunt genieten van een fijne vakantie.

Wanneer kan je weg?

Als het aan ons ligt zo snel mogelijk. Maar we zijn hierin wel afhankelijk van de reisorganisaties en partners waar wij mee werken. Vluchtschema’s moeten weer opgestart worden, hotels moeten benaderd worden. Er zal naar verwachting in de loop van de week flink wat aanbod aangevuld worden voor de komende tijd.

Goed om te weten!

Op dit moment geldt er nog geen PCR-verplichting voor de Canarische Eilanden, maar de eilandengroep is wel druk bezig met hier de voorbereidingen voor te treffen. We verwachten dat dit op korte termijn verplicht zal worden en zullen zodra dit verplicht is de informatie op onze website aanpassen.

Vertrek jij op korte termijn? Het kan verstandig zijn om al een PCR-test te laten afnemen. Mocht de regeling ad hoc worden ingevoerd, ben je in elk geval niet te laat voor de testuitslag.

Lees alles over PCR-tests

Meer aangepaste reisadviezen

Waar de Griekse en Canarische Eilanden van code oranje naar geel zijn gegaan, gaan er helaas ook een paar bestemmingen naar oranje. Vanaf woensdag 28 oktober staat heel Italië op oranje. Dat geldt ook voor Noord-Portugal en de delen van Oostenrijk die nog niet oranje waren.

Bekijk alle actuele reisadviezen