CORONA

We mogen weer op vakantie! Wat betekent dit voor jou?

Na maanden van annuleren kunnen we straks weer doen waar we blij van worden; mensen op vakantie sturen. Want gisteren heeft de Nederlandse overheid aangekondigd de reisadviezen van Schengenlanden per 15 juni in stappen aan te passen.

Een persconferentie roept altijd vragen op bij onze klanten. Zo ook nu. We willen in dit bericht zoveel mogelijk van deze vragen beantwoorden.

Gaat mijn zomervakantie nu door?

De meest gehoorde vraag sinds de persconferentie en een van de redenen dat de wachttijd aan de telefoon zo lang is (waarvoor onze excuses). We zouden iedereen het liefst direct van een antwoord willen voorzien, maar die is niet direct voor handen.

Wel willen we je daarom vragen om voor nu vooral berichtgeving van onze kant af te wachten. Wij staan hiervoor in nauw contact met onze partners. Het gaat om duizenden boekingen die o.b.v. vertrekdatum en per bestemming worden afgehandeld. Het kan dus wel geruime tijd duren voor er meer bekend is over jouw reis.

Indien jouw reis onverhoopt niet doorgaat, krijg je uiteraard van ons zo snel als mogelijk bericht. Gaat jouw reis wel door? Dan zie je vanzelf jouw reisbescheiden per e-mail tegemoet en kan de vakantievoorpret beginnen.

Hoe is de situatie op mijn vakantiebestemming?

In Nederland weten we wat de regels zijn en waar we ons aan dienen te houden. Maar wat geldt er voor het buitenland? Hoe wordt er in het hotel met corona maatregelen omgegaan? Kan je gewoon uit eten? Moet je mondkapjes meenemen.

Om jou van de juiste informatie te voorzien, hebben we een speciale sectie op onze website gecreëerd met per land de benodigde informatie over de corona maatregelen.

Ga naar de informatie omtrent corona maatregelen op vakantie

LET OP! Op dit moment zijn we nog druk bezig met inventariseren. De informatie wordt de komende weken uitgebreid.

Mijn reis gaat wellicht door, maar ik wil zelf niet meer reizen?

Uiteraard begrijpen we het wanneer mensen liever niet reizen. Maar als de reis doorgang kan vinden (ofwel; de vlucht gaat en het hotel is open), wordt de reis niet meer kosteloos geannuleerd en omgezet in een voucher.

Je kunt dan jouw reis enkel tegen de reguliere voorwaarden annuleren; deze kosten zijn dan voor eigen rekening. In sommige gevallen is het ook mogelijk om jouw vakantie om te boeken.

Bekijk de mogelijkheden om om te boeken

Tot slot herhalen we graag nog even de voorwaarden van premier Rutte; reis wijs & ga goed voorbereid op pad!