Corona

TUI hervat een deel van de vliegvakanties vanaf 1 juli

Positieve berichten vanuit TUI, één van de reisorganisaties waar we mee samenwerken; zij gaan vanaf juli hun vliegvakanties weer deels uitvoeren. Uiteraard enkel wanneer de Nederlandse overheid het reisadvies aanpast en deze voor geselecteerde bestemmingen niet langer op oranje staat.

Naar welke bestemmingen gaat TUI weer vliegen?

De eerste bestemmingen die door TUI aangeboden zullen worden zijn de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en de Turkse badplaats Antalya.

Wat betekent dit voor jouw vakantie?

Staat er voor jou een reis in juli gepland naar een van deze bestemming? Helaas kunnen we geen duidelijk antwoord geven of jouw reis doorgaat; dit zal per boeking verschillen, afhankelijk van het vluchtschema en jouw vertrekdatum. Zodra we duidelijkheid hebben over jouw boeking nemen we contact met je op.

Het is ook niet per definitie zo dat als jij in juli een reis hebt naar een andere bestemming, dat deze automatisch geannuleerd is. Voor deze boekingen/bestemmingen wordt nog gekeken naar de mogelijkheden. Ook hiervoor geldt; we nemen contact met je op wanneer we meer informatie hebben.

LET OP! Wordt jouw reis niet door TUI uitgevoerd, maar door een andere reisorganisatie (of door ons zelf)? Ook dan bestaat er een mogelijkheid dat (een deel van de) reizen in juli doorgang vinden. Ook hiervoor geldt; zodra we informatie hebben over jouw vakantie nemen we automatisch contact met je op.

Is het wel veilig om nu op vakantie te gaan?

TUI zal in eerste instantie alleen vliegen als het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt aangepast; zolang deze op oranje staat zal er niet worden afgereisd. Daarbij kijken zij ook naar de veiligheid en de maatregelen op de bestemming.

Binnenkort zullen zij op hun website – en dat geldt overigens ook voor onze website – een speciaal deel inrichten met informatie voor tijdens de vlucht en op de bestemming.

Wil je zelf liever (nog) niet reizen? Voor annulering gelden de reguliere voorwaarden wanneer vluchten weer doorgang vinden. Je kunt hiervoor de annuleringskosten bij ons opvragen. Je hebt ook de mogelijkheid – en dat is voordeliger voor je portemonnee – om jouw reis om te boeken.
Check de versoepelde omboekingsregeling van TUI

Fotografie: mxbfilms / Shutterstock.com