Transavia

Transavia hervat vluchten. Wat betekent dit voor jou?

Afgelopen woensdag kondigde Transavia aan haar vluchten weer te hervatten. Vanaf juni gaan zij weer vliegen van Schiphol naar zes bestemmingen; Lissabon, Athene, Málaga, Alicante, Porto en Faro. Wat betekent dit voor jou als je een vlucht met Transavia naar deze of een andere bestemming hebt geboekt?

LET OP! Dit bericht stamt van eind mei. Inmiddels heeft Transavia meer van haar vluchtschema hervat. Een actueel overzicht vind je op de website van Transavia. Zij zulke elke week het aantal bestemmingen en routes uitbreiden.

Maandenlang stonden de vliegtuigen aan de grond en nu lijkt er opeens licht in de duisternis te zijn; Transavia hervat haar vluchten weer. Iets wat ons goed doet; want maandenlang reizen annuleren is niet iets waar wij blij van worden.

Het nieuws roept echter wel direct vragen op bij onze klanten. Gaat mijn reis nu door? Is het hotel wel geopend? Terechte vragen! We hopen je met dit bericht enige duidelijkheid te verschaffen.

Vlieg jij in juni naar Lissabon, Athene, Málaga Alicante, Porto of Faro?

Dan zijn we druk voor je aan de slag. We hebben flink wat boekingen uitstaan voor deze bestemmingen. Elke boeking zal handmatig gecheckt moeten worden.

  • Het schema wordt weer hervat, maar er vallen wel vluchten uit. Het is dus niet zo dat alle reizen naar deze bestemmingen per definitie doorgaan. We zullen per boeking moeten kijken of jouw vlucht gepland staat.
  • Op veel bestemmingen wordt toerisme nu geweerd en zijn hotels en appartementencomplexen derhalve veelal gesloten. Dan wordt het lastig om de pakketreis zoals jij hebt geboekt uit te voeren. We zullen alle geboekte accommodaties benaderen om te kijken of zij al dan niet gesloten zijn.

Indien de vlucht niet gaat en de accommodatie is gesloten, gaat jouw reis sowieso niet door. We proberen je daar zo spoedig als mogelijk te informeren, maar vragen je gezien de omvang van het aantal boekingen wel om enige geduld.

Wanneer de vlucht gaat, maar de accommodatie is gesloten, zullen we kijken naar een passend en gelijkwaardig alternatief. Als er geen alternatieve accommodatie beschikbaar is, kunnen we – uiteraard allemaal in overleg met jou als klant – kijken naar een alternatieve datum voor jouw vakantie.

LET OP! Het grootste deel van onze reizen met Transavia worden door ons zelf uitgevoerd. Dan gelden bovenstaande regels. Wordt jouw reis uitgevoerd door een van de reisorganisaties waar we mee samenwerken (bijv. De Jong Intra, FTI of Alltours)? Dan zijn we in afwachting van informatie vanuit hun kant.

Vlieg jij naar een andere bestemming in juni?

Hoewel de vluchten naar de bovengenoemde zes bestemmingen worden hervat per 4 en 11 juni (afhankelijk van de bestemming), is er nog geen duidelijkheid wat er in de maand juni gebeurt met de andere bestemmingen. We staan in nauw contact met Transavia om hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te krijgen.

Hoewel de kans dat jouw reis niet doorgaat aanwezig is, kunnen we dit niet al bevestigen. We zijn dit nu voor alle vertrekkende vluchten in juni aan het uitzoeken. We hopen de reizigers die dit betreft zo snel mogelijk te kunnen informeren. We doen dit op volgorde van vertrekdatum.

Is jouw vakantie niet in juni, maar later?

Helaas hebben we dan echt nog geen informatie. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Steeds meer landen geven aan dat zij de zomer graag nog toeristen willen ontvangen en wij hopen dit uiteraard van harte. Houd er in elk geval rekening mee dat je deze zomer misschien toch maar mooi op dat mooie strand kan liggen!