Corona

Dé VakantieDiscounter schrapt eigen reizen t/m 15 april i.v.m. coronacrisis

Net als veel andere reisorganisaties schrapt ook dé VakantieDiscounter t/m 15 april de reizen die zijzelf uitvoert in verband met de onzekere situatie rondom het coronavirus.

Dé VakantieDiscounter is naast online reisbureau (waarbij reizen van andere reisorganisaties worden aangeboden) ook zelf reisorganisator: zij stelt zelf voordelige pakketreizen samen voor haar klanten.

In verband met de buitengewone overmachtssituatie rondom het coronavirus schrapt dé VakantieDiscounter nu t/m 15 april al haar samengestelde reizen naar alle bestemmingen, dus ook naar bestemmingen die vliegtuigen vanuit Nederland nog wel toelaten en/of waar geen negatief reisadvies is.

Het bedrijf vindt het niet langer verantwoord om klanten af laten te reizen; de kans op hinder op de plaats van bestemming is te groot en dat is niet de vakantiebeleving die dé VakantieDiscounter haar klanten wil geven. Hoewel het een verstandige keuze is, betreurt dé VakantieDiscounter het dat klanten hun vakantie in het water zien vallen.

Restitutie in de vorm van vouchers

Klanten zijn hun geld niet kwijt, ongeacht of er op dit moment een negatief reisadvies geldt voor de bestemming waar ze heen zouden reizen. De klanten krijgen een voucher, welke ze – wanneer de situatie dit weer toelaat – kunnen verzilveren voor een nieuwe reis.

Hoewel dé VakantieDiscounter begrijpt dat reizigers misschien een voorkeur hebben voor terugbetaling van de reissom, is er gekozen voor de oplossing in de vorm van een voucher. Deze oplossing is goedgekeurd door de ANVR én de SGR staat garant voor de waarde van deze vouchers.

Geldt dit voor alle reizen van dé VakantieDiscounter?

Omdat dé VakantieDiscounter ook reizen van andere reisorganisaties aanbiedt, geldt dit niet voor alle geboekte reizen. Wanneer een reis wordt uitgevoerd door een andere reisorganisatie worden de richtlijnen opgevolgd van de betreffende reisorganisatie.