Staking

Aangekondigde staking grondpersoneel KLM & Transavia op Schiphol

De FNV had het grondpersoneel van KLM opgeroepen om zondag 8 september te gaan staken op Schiphol. Transavia heeft zojuist naar buiten gebracht dat deze staking niet doorgaat. Je leest er hier meer over.

Laatste update: zaterdag 7 september, 14.30 uur

Waarom zou deze staking zijn?

Het grondpersoneel van KLM (dat ook verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling van Transavia) werd door de FNV opgeroepen om zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te staken voor een betere CAO. Hoeveel werknemers hier gehoor aan zouden geven, was nog onbekend. Evenmin wat de impact zou zijn.

Transavia adviseert haar reizigers op hun eigen website het volgende:

Houd er rekening mee dat je bagage mogelijk niet meekomt op je vlucht en draag belangrijke spullen – zoals medicijnen – bij je.

Er werden daarnaast vertragingen verwacht. Transavia raadde daarom reizigers aan de berichtgeving en vluchtschema’s in de gaten te houden.

Staking van de baan

Inmiddels heeft de FNV – zie  ook het nieuwbericht op Nu.nl – naar buiten gebracht dat de staking (voorlopig) van de baan is. Ze gaan maandag met KLM om de tafel.

Of er nu helemaal geen gevolgen zijn voor de vluchten? Wegens de voorbereidingen verwacht Transavia nog wel e.e.a. aan vertragingen en ook zijn er enkele vluchten reeds geannuleerd. Meer informatie hierover vind je terug op hun website.

Houd het vluchtschema in de gaten

Het is sowieso verstandig – ook als er geen staking is – om te allen tijde jouw vluchtschema in de gaten te houden, of je nu met Transavia of KLM vliegt. Je kunt dan rekening houden met eventuele vertragingen.

Is je vlucht vertraagd, dan raden we je aan wel op tijd op het vliegveld te zijn. De tijden voor check-in en bagageafgifte wijzigen namelijk niet.

Heb je vragen over een vertraagde of geannuleerde vlucht?

  • Een groot deel van onze reizen wordt uitgevoerd door samenwerkende reisorganisaties (o.a. de Jong Intra, Thomas Cook, TUI, AllTours, FTI & Corendon). In dat geval vind je een noodnummer op de reisbescheiden. Deze kan je bellen voor meer informatie & om samen naar een alternatief te kijken.
  • We hebben ook eigen reizen; in dat geval heb je reisbescheiden waar dé VakantieDiscounter op staat. Hierop vind je een 020-nummer dat van 09.00 tot 17.30 uur te bereiken is en een 06-noodnummer voor vragen daarbuiten.