Calamiteiten

Orkaan Dorian & de gevolgen voor onze reizen

Het Caribisch gebied maakt zich al ca. een week lang zorgen om naar verwachtingen één van de zwaarste orkanen sinds 1992. Inmiddels heeft orkaan Dorian de Bahama’s gepasseerd en de eerste beelden laten een ravage zien. Terecht dat vakantiegangers die komende week naar Florida afreizen zich zorgen maken. Tijd voor een update!

Laatste update: woensdag 4 september 2019, 11.00 uur

Over orkaan Dorian

Waar vorige week nog de verwachting was dat orkaan Dorian zich zou ontwikkelen tot orkaan in de categorie 4 en het vasteland vol zou raken, is deze verwachting inmiddels bijgesteld. De huidige statussen geven aan dat de orkaan hoogstwaarschijnlijk op zee blijft en onderweg naar het noorden in kracht af zal nemen.

Heeft orkaan Dorian dan helemaal geen impact op jouw vakantie? Helaas is er wel een mogelijkheid tot slecht weer, vergelijkbaar met een tropische storm.

Vertrekkende reizen met reisorganisatie TUI

De vertrekkende reizen naar Florida van aankomende week worden uitgevoerd door TUI. Op dit moment staat de eerstvolgende TUI fly-vlucht naar Florida (Orlando & Miami) gepland op 5 september. De verwachting is dat deze gewoon wordt uitgevoerd. Wel wordt de situatie ter plaatse continu in de gaten gehouden en wanneer nodig kan het vluchtschema worden aangepast i.v.m. orkaan Dorian.

TUI heeft een handige sms-service waarmee u op de hoogte kan worden gehouden van de vlucht. Je kunt hiervoor het woord MOBIEL & het reserveringsnummer sms-en naar 2580. Het reserveringsnummer betreffend hier niet ons boekingsnummer (beginnend met V19), maar de 6-letterige code (beginnend met een D. Deze vind je terug op de boekingsbevestiging (onder de vluchtinformatie).

Wat zijn de annuleringsmogelijkheden?

Omdat er geen negatief reisadvies is, is kosteloos annuleren niet mogelijk voor reizen naar Florida. Hiervoor gelden de reguliere annuleringskosten van TUI. Binnen 5 dagen voor vertrek is dit 90% van de reissom, op de vertrekdag zelf 100%. Mocht je dit willen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij achten dit overigens niet noodzakelijk; als het echt gevaar voor de reizigers zou opleveren zouden zowel TUI als wij onze klanten niet laten afreizen.

Ben je al ter plaatse?

Wanneer je je al in Florida bevindt of hier later in de week aankomt, raden we je aan om te allen tijde de aanwijzingen van de lokale autoriteiten en het hotelpersoneel op te volgen. Zij hebben ervaringen met orkanen en tropische stormen en kennen de situatie ter plaatse het beste.

Ook voor mensen die ter plaatse zijn, is het aan te raden zich op de hierboven genoemde sms-service in te schrijven. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden en waar nodig kan TUI ook direct contact zoeken met je bij veranderingen rondom orkaan Dorian.

Vertrek je later deze maand naar Florida? We verwachten dan geen problemen omdat orkaan Dorian reeds gepasseerd is. Mocht het onverhoopt toch tot meer problemen leiden, dan updaten we deze pagina én zoeken we contact met de reizigers voor wie dit impact heeft.