Reisadvies

“Gaat mijn vakantie naar Egypte wel door?”

Afgelopen week kondigden de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Lufthansa aan voorlopig niet te vliegen op Caïro. Deze aankondiging zorgden voor flink wat vragen bij onze klanten. Graag geven we antwoord op deze vragen én nemen we direct een stukje ongerustheid weg.

De aankondiging van de luchtvaartmaatschappijen kwamen voor de Nederlandse autoriteiten uit de lucht vallen. Zeker omdat onduidelijk is waarom voor deze maatregel is gekozen. Naar verluid zou British Airways afgelopen week onderzoek hebben gedaan naar de veiligheid over de luchthaven. Wat de uitkomst daarvan was, wil het bedrijf echter niet kwijt; ze gaan nooit inhoudelijk in op veiligheidsmaatregelen.

Blijft uiteraard de vraag wat voor invloed dit heeft op jouw vakantie? Niets! Sowieso heeft ons eigen Ministerie van Buitenlandse Zaken het veiligheidsadvies voor Egypte recent niet aangepast. Ook niet n.a.v. deze aankondiging.

Daarbij geldt dat onze vakantiegangers niet naar Caïro vertrekken. We verkopen reizen met als aankomstluchthaven Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh. Deze reizen kunnen gewoon plaatsvinden. Zodra er wel reden zou zijn tot bezorgdheid zal het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aanpassen. Bij een negatief reisadvies kan dit wel gevolgen hebben voor onze vakanties. Dan nemen we automatisch contact op met onze vakantiegangers.

Maar voor nu… geen reden tot ongerustheid. Gewoon lekker van de vakantie genieten!